Par ciniskumu

2009-10-27

Kā apgalvo iekšlietu ministre Linda Mūrniece, plašu rezonansi guvusī reklāmas akcija "metorīts", esot ciniska ņirgāšanās par cilvēkiem. Citēju DELFI:

Ja notikušais ir reklāma, tad "par to nevar teikt, ka tā ir neētiska, tā ir ņirgāšanās un nožēlojama rīcība", sacīja Mūrniece.
Viņa arī atzīmēja: gadījumā, ja meteorīta it kā nokrišanas laikā kaut kur citur Valmieras apkaimē būtu notikusi kāda nelaime, šādas viltus darbības dēļ varbūt tas varētu arī maksāt cilvēku dzīvību.

Vai nu esmu cilvēks no laukiem, vai arī Mūrnieces argumenti ir baltiem diegiem šūti.
Par ko te ir ņirgāšanās? Jā, daudzi cilvēki tika piečakarēti, taču kādas šai piečakarēšanai ir negatīvās sekas? Vai kāds tagad dzīvos sliktāk tālab? Joks varbūt ne gluži elegants, bet realizēts veiksmīgi. Cilvēkiem vismaz bija par ko pasmieties.
Īpaši mani fascinē apgalvojums, ka šis joks varētu maksāt arī cilvēku dzīvības. Izklausās pēc sviesta. Nez, ja tur būtu bijis īsts meteorīts, cilvēku dzīvības (potenciālās) arī tiktu zaudētas un kas tad būtu vainīgs? Un cik operatīvajiem dienestiem ir cilvēku Valmieras rajonā, ja šī pasākuma dēļ bija apdraudēta pamatpienākumu veikšana?
Un lai nu kam, bet Latvijas politiķi nebūtu tie cilvēki, kam vajadzētu žēloties, ka kāds ir pārāk cinisks.