Kular af degi
book — Iceland — 1999

6.5
Nez, kā tas sagadījies, ka Rīgas Centrālās bibliotēkas visai šaurajā vācu valodā pieejamās literatūras klāstā ir pārstāvēts Kristinas Marjas Baldura meitas romāns "Vēsi savelkas rīts"? Iespējams, pēc Īslandes mērogiem viņa ir ievērojama rakstniece, un tomēr - tā nav tāda literatūra, par kuru tu atradīsi plašas diskusijas Twitterī.
Šis romāns stāsta par kādu sievieti - skolotāju, kura ir pietiekami turīga, lai varētu samaitāto mūsdienu jaunatni nemācīt, bet kurai gluži vienkārši patīk darbs skolā. Protams, izklausās nedaudz neticami, zinot, cik ļoti skolas sako (šo apgalvojumu izsaku bez mēģinājuma kādu aizvainot, vienkārši konstatēju neapstrīdamu faktu), un tomēr - tādi cilvēki patiešām ir sastopami. Bet skola patiešām ir neforšas - tur ir pokemonu meitenes, kas lieto narkotikas un tusē ar bandītiem un piekauj (teju līdz nāvei) vienu citu skolotāju.
Tagad man vajadzētu šo aprakstu izvērst, bet es to nedarīšu, jo esmu viens sasodīts sliņķis. Nekādas tik spēcīgas emocijas man šī grāmata neizsauca, tāpēc arī slinkums par to rakstīt. Un pateikšu vien tradicionālo - bija ok, bet ne vairāk.
2009-12-21
comments powered by Disqus