A Bit of Fry and Laurie: Season 4
film — UK — 1995

5.5
Starp trešo un ceturto Fraja un Lorija šova sezonām bija pat veseli divi izlaisti gadi, bet tas nebija pietiekams laiks, lai šovam radītu jaunu dzīvību. Gluši otrādi - sliktās iezīmes, kas parādījās trešajā sezonā, šoreiz jūtamas vēl jo vairāk. Būtisks droši vien bija tas faktors, ka šovs bija pārcēlies uz citu televīzijas kanālu, kura vadītājiem radās lieliska doma, ka šovā nepieciešami viesi studijā. Rezultātā "A Bit of Fry and Laurie" no tīra skeču šova gandrīz pilnībā pārtapis par tīru studijas šovu, kas tam pilnīgi noteikti nav nācis par labu. Lai arī viesu vidū netrūkst gana labu angļu TV komiķu, viņu līdzdalība lielākoties nav nekāda asprātīgā un patiesībā vislabākais viesis ir redzams sestajā sezonas epizodē - Lorija vectēva bikses.
Labākie skeči? Sezonas pirmais skečs ar depresīvajiem kolēģiem bija labs, pārsmieties varēja skečā par nacismu, "Soccer School", kur Lorijs bērniem māca futbola spēles pamatus - ieskrien soda laukumā un nokrist, un, protams, skečs ar taksi. Jā - šajā sezonā ir arī viens lielisks skečs ar takša līdzdalību, tiesa - taksis šeit ir melns, nevis brūns kā mūsējais, bet to es varētu piedot. Ko gan es šim šovam nevaru piedot, ir tas apstāklis, ka ceturto tā sezonu man gluši vienkārši vairs nebija interesanti skatīties. Viņi sāka savulaik tik cerīgi, bet līdz 1995.gadam no kādreiz izcilā šova bija atlicis gaušām maz, tik maz, ka no septiņām šīs sezonas sērijām varētu izveidot ne vairāk kā vienu patiešām labu sēriju, un tas nav nekāds spošais rādītājs. Man kā izteiktam angļu humora fanam un cilvēkam, kuram pirmās sezonas ļoti patika, ir skumji, ka šo šovu līdz beigām bija tik grūti noskatīties. Plus vēl viena nopietna tā problēma - pārmērīga atsaukšanās uz sava laika reālijām un politiskajām aktualitātēm, kam tagad vairs nav nekādas nozīmes un skatītājam ne no Anglijas šāda nozīme tam nav bijusi arī agrākos laikos. Es vēl daudz maz varu saprast jokus par Tečeri un Dšonu Meidšoru, bet dašādas deviņdesmito sākuma angļu TV slavenības man tiešām neizsaka pilnīgi neko, un Frajs un Lorijs daudz par daudz laika velta, smejoties par šīm aizgājušo dienu pseidoslavenībām.
Kā gala secinājumu varu dot ieteikumu pārstāt šo seriālu skatīties pēc pirmām divām sezonām, pārējās divas ir daudz zemākas kvalitātes, un ceturtā - sliktākā no visām.
2010-02-15
comments powered by Disqus