Looking for Eric
film — UK — 2009

7.5
Jē! Šajā filmā vienu no galvenajām lomām atveido pats Karalis Ēriks, viens no Mančestras United pēdējo desmitgažu izcilākajiem futbolistiem, gana skandalozs un pretrunīgs, izcilais centra uzbrucējs ar septīto numuru. Kā viņu sauc? Kan-to-nā!
Ok, patiesībā es nemaz neesmu tāds futbola cienītājs, lai mani kāda filma interesētu tālab vien, ka tur piedalās slavens futbolists. Pretējā gadījumā es varētu skatīties arī LR Saeimas sēdes tiešraidē, lai redzētu, kā tur piedalās Mihails Zemļinskis (tas gan laikam būtu jau fanātisma kalngals), bet šī Kena Louča filma mani ieintriģēja ne ar to vien, ka tur piedalās Kantonā. Ja kas, Loučs Anglijā ir diezgan godājams režisors ar milzīgu stāžu, kura filmas gan nav parasti komerciāli īpaši veiksmīgas, jo tām arī nav mērķa par tādām būt.
"Looking for Eric" galvenais varonis ir pusmūža pasta darbinieks, kurš ir konstantā depresijā, kopš viņu pametusi otrā sieva pirms septiņiem gadiem un kurš dzīvo kopā ar saviem diviem visai smaga rakstura audžu dēliem. Visu mūžu Ēriks ir fanojis par futbolu, kur viņa elks ir viņa vārda brālis Kantonā. Kādu vakaru pēc zāles uzpīpēšanas Ērikam laikam jau halucinācijas veidā parādās otrs Ēriks, tas, kas Kantonā, un sāk viņu pamazām mācīt, ko šim reālajam Ērikam darīt ar savu izcūkoto dzīvi.
Angļu komēdija (lai arī lielākoties diezgan drūma) ar futbola tematiku manā gadījumā laikam ir izteikti uzvaroša kombinācija - šajā filmā vari gan papriecāties par atlasi ar labākajiem Kantonā vārtu guvumiem, gan izbaudīt tipiskus buddy komēdijas elementus, gan paskatīties uz tēmu, kā dzīve paiet. Es nebūtu tik kategorisks, lai nosauktu šo par kaut kādu grandiozu, episku filmu, kas man mūžam paliks dzīvā atmiņā, bet man patika filmas noskaņa, patika Kantonā nedaudz viedais un vienlaikus nedaudz komiskais tēls, īsi sakot - man patika filma.
2010-02-22
comments powered by Disqus