Manas Pasaules kausa grupu turnīra prognozes

2010-06-09

Group A
South Africa - Mexico 0:0
Uruguay - France 1:0
South Africa - Uruguay 0:0
France - Mexico 0:0
Mexico - Uruguay 1:3
France - South Africa 1:0

1. Uruguay 7
2. France 4
3. South Africa 2
4. Mexico 2
Komentāri: Francijas sastāvs kopš 90to gadu zvaigžņu aiziešanas nav vairs sevišķi draudīgs. Urugvaja gan arī PK izcīņā tika caur adatas aci, bet kaut kas man liek domāt, ka DĀR futbolistus pieveiks savas publikas spiediens, kamēr Meksika arī vairs nav tā, kas pirms 10-15 gadiem. Tomēr grupa ir spēkos ļoti līdzīga, tāpēc būs daudz neizšķirtu.

Group B
Korea - Greece 0:1
Argentina - Nigeria 3:0
Argentina - Korea 2:0
Greece - Nigeria 1:2
Nigeria - Korea 1:0
Greece - Argentina 0:0

1. Argentina 7
2. Nigeria 6
3. Greece 4
4. Korea 0
Komentāri: Argentīna ir viena no PK favorītēm, kuru gan izslēgšanas spēlēs varētu iegāzt ekstra klases vārtsarga trūkums - nevienam no viņu vārtsargu trio ne tikai nav pieredzes PČ finālturnīrā, bet pat vispār izlasē katrs aizvadījis vien dažas spēles. Tomēr grupu turnīrā šī problēma varētu vēl īpaši neizpausties. Patiesībā prognozēt otro vietu ir grūti - grieķu disciplīnai pretī stāsies Nigērijas daudz radošākā spēle. Tā kā PČ notiek Āfrikā, lieku uz Nigēriju. Koreja? Manuprāt, tā būs tajā pat līmenī, kur pirms 2002.gada.

Group C
England - USA 1:0
Algeria - Slovenia 2:1
Slovenia - USA 0:3
England - Algeria 0:0
Slovenia - England 0:2
USA - Algeria 2:0

1. England 7
2. USA 4
3. Algeria 4
4. Slovenia 0
Komentāri: Anglija ir vēl viena komanda, kurai pietrūkst laba vārtsarga, bet no tik vājas grupas tai iziet problēmām rasties nevajadzētu. Veiksmes gadījumā amerikāņi varētu pat angļus apsteigt, taču drīzāk viņi cīnīsies ar Alžīriju par otro vietu grupā, bet virsroku jeņķiem dos tas, ka Āfrikas komandas vispār tradicionāli PK finālturnīros savu labāko sniegumu demonstrēt nespēj. Slovēņiem jāpriecājas jau par to, ka viņi šajā turnīrā piedalās un pat pret Alžīriju nesaskatu šai komandai nekādus trumpjus.

Group D
Serbia - Ghana 0:1
Germany - Australia 3:0
Germany - Serbia 2:1
Ghana - Australia 2:0
Ghana - Germany 1:1
Australia - Serbia 1:2

1.Germany 7
2.Ghana 7
3. Serbia 3
4. Australia 0
Par Vāciju dzirdēts daudz runu, ka komanda nav nekāda neuzvaramā, ka Kloze un Podoļskis nav Klinsmaņa un Fellera līmeņa uzbrucēji. Bet tā ir Vācija - komanda, kas parasti no sevis izspiež vairāk nekā maksimumu. Un ar visām savām problēmām (ieskaitot divu izlases pamatvārtsargu zaudējumu) Vācijai vajadzētu spēt uzvarēt šajā grupā. Gana ir šobrīd viena no stabilākajām Āfrikas komandām un apsteigt ne pārāk zvaigžņoto Serbiju tai vajadzētu varēt. Austrālija bez Hidinka pie komandas stūres diez vai spēs sagādāt nopietnus pārsteigumus, varbūt vienīgi pēdējā spēlē pret Serbiju (kurai tāpat nebūs principiālas nozīmes) austrāļiem spīd tikt pie punktiem.

Group E
Netherlands - Denmark 2:0
Japan - Cameroon 0:2
Netherlands - Japan 4:0
Cameroon - Denmark 0:0
Denmark - Japan 1:0
Cameroon - Netherlands 0:1

1. Netherlands 9
2. Cameroon 4
3. Denmark 4
4. Japan 0
Nīderlandes pārliecinoša uzvara šajā grupā man pat nerada šaubas - mūžīgi stabili laba izlase. Kamerūna vai Dānija? Kamerūna - labs Eiropas treneris, spēcīgs sastāvs. Kvalifikācijas turnīrā Kamerūnai gan negāja gludi, bet līdz ar Legvena stāšanos pie komandas stūres, viss nostabilizējās un no grupas viņiem būtu jātiek. Japānas perspektīvas sarūpēt kādu pārsteigumu šķiet zemas. Iepriekšējā PČ japāņi gan atņēma punktus Horvātijai, bet šoreiz man šķiet, ka viņiem klāsies grūtāk.

Group F
Italy - Paraguay 0:0
New Zealand - Slovakia 0:2
Slovakia - Paraguay 0:1
Italy - New Zealand 4:0
Slovakia - Italy 0:2
Paraguay - New Zealand 3:0

1.Italy 7
2.Paraguay 7
3.Slovakia 3
4.New Zealand 0
Komentāri: Itālija kā 2006.gada pasaules čempione ir viena no galvenajām titula pretendentēm arī šoreiz. Pirmajā spēlē varētu izpausties itāļu tradicionālais lēnais starts, bet tam nevajadzētu traucēt uzvarēt grupā. Paragvaja labi aizvadīja kvalifikācijas turnīru un pret PČ debitējošo Slovākiju tai problēmām rasties nevajadzētu. Tikām Jaunzēlande, kuras līdzdalība PČ ir totāla "haļava", varētu līksmot, gūstot turnīra laikā kaut vienus vārtus.

Group G
Ivory Coast - Portugal 2:3
Brazil - North Korea 5:0
Brazil - Ivory Coast 2:0
Portugal - North Korea 4:0
Portugal - Brazil 2:1
North Korea - Ivory Coast 0:5

1.Portugal 9
2.Brazil 6
3.Ivory Coast 3
4.North Korea 0
Lai arī Brazīlijai paredzu uzvaru PČ, nez kādēļ man šķiet, ka grupā pirmo vietu ieņems Portugāle, kurai pie titula tikt tāpat nespīd. Kārtējo reizi ar grupu nepaveicās Kotdivuārai - pret Brazīliju un Eiropas Brazīliju tai nav īpašu trumpju, un graujoša uzvara pret ZIemeļkoreju neko daudz nelīdzēs.

Group H
Honduras - Chile 1:1
Spain - Switzerland 1:0
Chile - Switzerland 1:0
Spain - Honduras 4:0
Chile - Spain 1:1
Switzerland - Honduras 3:0

1.Spain 7
2.Chile 5
3.Switzerland 3
4.Honduras 1
Eiropas čempionei Spānijai grupa nav nemaz tik ļoti viegla - gan Čīle, gan Šveice ir gana spēcīgas komandas, taču domājams, ka pēc Eiro 2008 iegūtā pārliecība, ka spāņu zvaigznes spēj veidot arī zvaigžņotu komandu, ļaus Spānijai pirmo vietu grupā izcīnīt pietiekami komfortabli. Hondurasai paredzu pārsteidzošu neizšķirtu pret daudz spēcīgāko Čīli un fiasko nākamajās divās spēlēs.

1/8:
Uruguay - Nigeria
Argentina - France
England - Ghana
USA - Germany
Netherlands - Paraguay
Cameroon - Italy
Portugal - Chile
Brazil - Spain

Zināms, ka es neesmu nekāds dižais prognozētājs, bet tas nekas.

Man jau, protams, gribētos, lai 1/8 finālā tiktu tādas komandas kā Slovākija, Šveice, Serbija vai Austrālija, bet prognozēs centos būt reālistisks. Cik labi tas sanāca - rādīs laiks.