Something Else by The Kinks
music — UK — 1967

7.5
Ja iepriekšējā albumā bija "Sunday Afternoon", tad šajā ir kaut kas vēl labāks - "Waterloo Sunset". Ja man būtu atļauts uz neapdzīvotu salu paņemt vienu vienīgu Kinks dziesmu, tā noteikti būtu šī. Ja man vajadzētu uz neapdzīvotu salu paņemt līdzi vienu kompaktdisku ar popmūzikas skaņdarbiem, tad "Waterloo Sunset" tajā noteikti atrastos vieta. No visām skaistajām Reja Deivisa dziesmām, šī droši vien ir visskaistākā. It kā - tik vienkārša, tik nepretencioza, bet... kāds dziļums ir šajos vienkāršajos vārdos, šajā vienkāršajā stāstā.
Citas šī albuma dziesmas, protams, nav pielīdzināmas "Waterloo Sunset". No otras puses - cik vispār ir dziesmu, kas ir? Un vai tālab, ka tā nav "Waterloo Sunset", "David Watts" pārstātu būt viegla un ļoti patīkama optimistiska dziesma? Vai "Death of a clown" tālab nebūtu viens no tiem gadījumiem, kad arī Deivam Deivisam izdevies radīt lielisku un atmiņā paliekošu skaņdarbu? Vai tāpēc "Lazy old sun" nebūtu jauka dziesma ar nelielu psihodēlijas piesitienu?
Jā, es varbūt varu piekrist, ka šis nav pats labākais Kinks albums - pa vidu tam ir arī vairākas dziesmas, kuras nav tik ļoti izteiksmīgas kā tā zināmākie skaņdarbi, un šajā albumā ir vēl mazāk rokmūzikas nekā iepriekšējā šīs grupas albumā, faktiski lielā mērā tu vairs nejūti, ka Kinks ir 20.gadsimta otrās puses grupa, viņu mūzika pamazām kļūst timeless, un tas manās acīs nekādā ziņā nav šīs grupas trūkums. Katrā gadījumā šīs ir viens no tiem šīs grupas albumiem, kuriem obligāti vajadzētu atrasties tavā ierakstu krājumā.
2010-09-24
comments powered by Disqus