The All Together
film — UK — 2007

5.5
"The All Together" noteikti nav viena no pēdējās desmitgades labākajām angļu filmām, un es pat necentīšos pierādīt pretējo. Skatījos to primāri tāpēc, ka Martins Frīmens man šķiet esam ļoti labs komēdiju aktieris. Otrkārt, tāpēc ka nesen bijām noskatījušies šai visai līdzīgo "High Heels and Low Lifes", kurā bija arī viens no šīs filmas varoņiem - Danny Dyer.
Filma stāsta par Krisu, ne pārāk ar dzīvi laimīgu TV producentu, kuram riebjas lielākā daļa filmu, it īpaši - angļu filmas par gangsteriem. Krisa mājā mitinās apakšīrnieks Bobs, kurš sevi uzskata par mākslinieku, veidojot dažādas seksuāla rakstura instalācijas ar izbāztiem dzīvniekiem (kurus viņš pats arī ir nonāvējis). Kriss māju grib pārdot, kas Bobu droši vien apbēdina, jo viņam kā bezdarbniekam, kas piecus gadus ir dzīvojis "na haļavu" dzīvošana pie Krisa droši vien ir ļoti tīkams variants. Kārtījis sarājis Bobu par to, ka viņš visu laiku klausās mūziku uz austiņām un neatbild uz durvju zvanu, Kriss dodas vadīt kādas intervijas uzņemšanu. Bobam tikām tiek piekodināts, rūpīgi sekot zvanam un laist iekšā visus interesentus - nekustamo īpašumu aģentus. Viss būtu labi līdz brīdim, kad Krisa tualeti nepieciešams izmantot kādam amerikāņu gangsterim, kuru angļi uzcienājuši ar indiešu ēdieniem. Bobs viņu (un viņa angļu kolēģi) ielaiž mājā, bet tālākais neattīstās īpaši jautri visām iesaistītajām personām. Tikām Kriss mokās ar kādu TV zvaigzni - iedomīgu žurnālistu, kurš nav spējīgs intervēt punduri, jo viņam ir kaut kādas psiholoģiskas dabas problēmas, un kurš ir tik kruts, ka viņš pats intervējamajai sievietei neuzdod jautājumus, bet tos priekšā lasa producents, kamēr žurnālista jautājumi tiek uzfilmēti atsevišķi, lai viņš nejustos pārāk pazemots.
Viennozīmīgi varu teikt, ka "The All Together" ir diezgan liela putra, kura labākajos mirkļos atgādina Frimena jaunības dienu seriālu "Spaced", bet sliktākajos - milzīgu putru, kurā nav ne loģikas, ne darbības dinamikas un kurā visu personāžu rīcība ir neticama un neiespējama. Dialogi gan, protams, ir līmenī, bet "The All Together" atstāj ļoti izteiktas B klases filmas iespaidu, kura cieš no budžeta trūkuma. Bišķi, ja kas, atsita arī "Saving Grace". Skatīties šādas filmas, protams, var, bet ieguvuma no tā daudz nav.
2010-10-26
comments powered by Disqus