Reklāmas

2010-11-03

Pēdējā laikā kaut kā ļoti bieži "iekrīt acīs" dažādas īpaši absurdas un idiotiskas reklāmas, vēl vairāk nekā iepriekš. Pat neskatoties tām muļķībām, kas bija redzamas uz katra reāla vai virtuāla plakāta priekšvēlēšanu laikā (cieti? viss būs labi? Dombrovskim jāturpina strādāt?), arī nepolitiskās reklāmas izceļas ar vienkārši šokējošu idiotismu.
Žēl, ka beidzis pastāvēt badad.lv (nupat tikai ievēroju), līdz ar to man nav iespējas papildināt rakstu ar vizuālu materiālu. Bet tātad - daži mani favorīti:

1. RIMI reklāmas ar tualetes papīru. Redzu plakātu katru rītu, braucot ar riteni uz darbu, bet neesmu samazinājis ātrumu, lai novērtētu to rūpīgāk. Cik saprotu, doma ir aptuveni šāda: RIMI svin savu dzimšanas dienu un piedāvā tāpēc lētāk tualetes papīru (vai arī, pērkot tualetes papīru, salvetes var saņemt bez maksas, kā jau minēju, neesmu izpētījis). Kas tas idiotismu? Par godu dzimšanas dienai - lētāks tualetes papīrs?! Vai tas nozīmē, ka no RIMI svētku ēdieniem rodas vēdera darbības problēmas?

2. SMS Credit Interneta reklāmas, kas drīzāk atbilst intīmpakalpojumiem un nevis kredītiem. Vienīgā asociācija - aizņemies naudu seksam.

3. Labdarības reklāmas "Tev tas ir burkāns, bet kādam citam - pārtika nedēļai." Idejiski viss būtu ok, vienīgi nav skaidrs - kas notiek, ja uz šo reklāmu paskatās cilvēks, kuram tiešām tas nav tikai burkāns? Vai tiek pieņemts, ka trūkumcietējs pat uz ielas nespēj iziet?

Skaidrs ir viens - uz reklāmu šobrīd taupa. Un vienīgais, kas rullē, ir:
Kombulu Inese