Misfits: Season 1
film — UK — 2009

8.5
Pēdējās pāris dienas esam kārtīgi uzķērušies uz angļu supervaroņu komēdijseriāla "Misfits". Savā būtībā tas ir diezgan līdzīgs Heroes, vienīgi atšķirībā no amerikāņu ekvivalenta, šis šovs pamatā ir komisks un tikai tad - dramatisks. Arī tā varoņi nav nākuši no stilīguma augstākajiem plauktiņiem, bet gan ir pieci jaunieši, kuriem piespriesti sabiedriskie darbi par dažādiem vairāk vai mazāk smagiem pārkāpumiem. Sākotnēji nevienam no viņiem nekādu "powers" nav, taču tādi viņiem parādās pēc tam, kad pilsētai uzbrukusi visai dīvaina vētra. Mazliet par personāžiem:
1) Neitans (droši varētu teikt - seriāla galvenais varonis) - visai bezkaunīgs čalis, kas pastāvīgi visiem melo un saka visdažādākās nejaucības. Viņš konstanti visiem krīt uz nerviem ar savām skarbajām replikām. Seriāls faktiski sākas ar to, ka mamma viņu izliek no mājām, jo viņai apnicis, ka Neitans dara visu iespējamo, lai izbeigtu mammas attiecības ar jebkādu pretējā dzimuma pārstāvi (ieskaitot apgalvojumus, ka viņas draugs viņam seksuāli uzmācies), tāpēc Neitans pārvācas uz dzīvi "community" centrā, kur norisinās liela daļa seriāla darbības. Neitana īpašās spējas ilgi neatklājas un viņš pats to ļoti pārdzīvo.
2) Kellija - skarbā čiksa, kurai raksturīgs palaist rokas, Kellija ir tipiska "chaw" - ar sevi ne pārāk apmierināta strādnieku aprindu meitene, kura ģērbjas kā gopņiks un runā kā ostas strādnieks. Īpašā spēja - lasīt domas.
3) Saimons - klusais puisis ar gīkiskiem elementiem, brīžiem nedaudz psihiski nelīdzsvarots nebeidzamās apcelšanas dēļ. Otrās sezonas gaitā Saimons sāk kļūt nedaudz stilīgāks nekā iepriekš. Īpašā spēja - kļūt neredzamam (saistīta ar to, ka arī parasti viņu neviens īpaši neievēro).
4) Kērtiss - melnādains puisis, kuram bija dotības kļūt par olimpiska kalibra skrējēju, taču viss aprāvās, kad viņu pieķēra ar devu kokaīna. Salīdzinoši sabiedriski pieņemamākais no "Misfits", Kērtiss ir apveltīts ar spēju ceļot laikā (vai - redzēt nākotni, nevar īsti precīzi definēt), taču viņa spējai ir viens trūkums - viņam nav nekādas kontroles pār to
5) Ališa - biezā čiksa, kas sodu sanēmusi par braukšanu ar auto dzērumā, Ališa ir krutā seksīgā beibe, kas tikusi pie ne pašas iekārojamākās superspējas - ikviens, kas viņai pieskaras, uzreiz un uz vietas grib ar viņu pārgulēt. Spējas lietderīgums - visai zems.
Vētras iespaidā pārveidojušies ir ne tikai seriāla varoņi, bet arī citi pilsētnieki, dažiem iegūtās spējas ir labākas, citiem - visai draņķīgas. Varoņu spējas atklājas gadījumā, kad izrādās, ka viņu sabiedrisko darbu uzraugs arī ir ticis pie "spējām" - pārvērties par zombiju.
Kā jau angļu seriāliem tas ir raksturīgi, sezonā ir tikai 6 sērijas, bet prasās pēc vairāk. Kas man šeit patīk salīdzinoši ar Heroes - ka tam visam ir tāda kārtīga reālisma garša, sulīgs (un šausmīgi melns) humors un lieliska mūzika.
Šobrīd - mans iecienītākais seriāls.
Seriāla Theme Song:
2010-12-03
comments powered by Disqus