One more option how to kill some precious time

2010-12-15

Igra.lv
Mūsu klavieru slēpņa iespaidā saņēmu ziņu no kāda cita slēpņotāja, ka viņš gribētu mazliet pārveidotu šo uzdevumu izmantot kādā citā spēlē. Parasti sveci zem pūra neturu, un arī šajā reizē neatteicu. Tā rezultātā uzzināju par spēli, kurā šis uzdevums tiks izmantots. Varbūt arī tev būs interesanti ar to iepazīties.
Saucas šis pasākums igra.lv jeb spele.lv (kā redzams - mēģināts tiek piesaistīt gan "krieviski domājošos", gan "latviski domājošos", lai gan lapā atrodamie teksti liek domāt, ka oriģinālvaloda tiem ir krievu, bet latviskais variants ir tulkojums).
Cik var saprast no aprakstiem, savā būtībā spēlei ir diezgan daudz līdzīga ar ģeomistērijām un/vai ģeopasākumiem. Organizētāji, kuri (cik saprotu) katrā pasākumā ir citi, un (cik saprotu) to dara brīvprātīgi, nevis ienākumu gūšanas labad, sagatavo uzdevumus, kuru risināšanā nepieciešams izmantot pelēko masu smadzeņu podā, kā arī tehnisku papildaprīkojumu - ieskaitot GPS, un spēlētāju komandas dodas trasē, meklēt norādes un iegūt vajadzīgās atbildes. Vairāk informācijas par spēles būtību var atrast tās about sadaļā.
Lai gūtu kaut cik skaidrāku priekšstatu par pasākuma būtību, var apskatīt vienas spēles uzdevumus.
Lūk, arī video no Krievijas televīzijas, ar precīzāku skaidrojumu:


Iespējams, ka šī ir viena no atbildēm uz jautājumu - "Ko dara Latvijā tie krievu jaunieši, kam varētu patikt ģeoslēpņošana, bet kuri neslēpņo?"