Your Funeral... My Trial
music — Australia — 1986

8.5
"Your Funeral... My Trial" ir ļoti tipisks Nika Keiva ieraksts, un labi, ka Keivs ir viens no tiem cilvēkiem, kuru tipiski ieraksti ir labi, nevis viduvēji vai vāji. Paranoidāli skumjas un dramatiskas dziesmas, kuru melodisko pamatu veido paša Keiva spēlētās Hammond elektriskās ērģeles vai klavieres (kā kurā dziesmā), ko ar trāpīgiem iestarpinājumiem papildina Blixa Bargeld. Kaut kas šajā ierakstā ir ļoti vācisks (ne jau popsīgi-"modern talking" veidā vācisks, bet drīzāk Brehtiski Kurt-Veilisks.
Pirmā rindiņa teksta šajā ierakstā ir "I am a crooked man", un es nekādi nevaru neticēt Keivam, kad viņš to dzied. Protams, viņš raksturīgi sev neizceļas ar toņu daudzveidīgumu, viņa dziesmas ir skumjas un nežēlīgas, un sagaidīt šo šī cilvēka kādu pozitīvu atziņu ir gandrīz neiespējami, it īpaši ierakstā, kas stāsta par tavām bērēm un manu tiesu.

Man tiešām šausmīgi (un šeit vārds šausmīgi ir pilnīgi vietā) patīk šī albuma atmosfēra - tas šķiet kā ideāls skaņu celiņš kādam mēmās ēras trillerim, piemēram, "M" (ja es būtu čaklāks, es noteikti būtu salicis šo albumu un šo filmu kopā). Līdzās tituldziesmai esmu pārākajā sajūsmā par "The Carny", bet tas nepavisam nenozīmē, ka citas šī ļoti tematiskā albuma dziesmas man nebūtu tīkamas, šīs ir tikai divas tā spožākās pērles.
2011-02-22
comments powered by Disqus