Megamind
film — USA — 2010

6.5
Velns - biju jau gandrīz ar lielām mokām uzrakstījis līdz galam šo aprakstu, kad nejauši nospiedu uz vienu bookmark, un viss izdzisa. Damn! Vajag uztaisīt kaut kādu aizsardzības sistēmu pret šitādu figņu! Tā no manis nekad nesanāks supervillain, ar šitādu neprofesionālu attieksmi!
Tātad tagad rakstīšu īsi (izliekoties, ka iepriekšējais apraksts bija kaut kas izcils un emocionāli piesātināts) - šī multfilma ir visai līdzīga savā saturā un formā citiem pēdējo gadu animācijas stāstiem - piemēram, "Igor" un "Despicable Me". Bet vismaz no šīs trijotnes tieši "Megamind" man patika vislabāk (lai gan tas nav tāds vislabāk, ka es to sauktu par kaut ko diži izcilu, vienkārši tā ir relatīvi labākā no trijām). Tās varonis ir zils ļaundaris vārdā Megamind, kuru ierunājis viens no manis nīstākajiem ļaudīm Holivudā - antisemīts Mels Gibsons... Da nē, protams, ka nē - sviestainais komiķis Vils Ferels, man nav nekādu iebildumu pret Melu Gibsonu, ja neskaita to, ka neesmu viņu nevienā filmā redzējis jau n gadus. Labi vismaz, ka Megamind ienaidnieku - supervaroni Metro Man ir ierunājis aktieris ar daudz labāku reputāciju - Breds Pits. Filmas sižets ir tik paredzams, ka pat vārdu "paredzams" man negribās lietot - ļaundaris iemācās saprast, ka patiesībā viņš nemaz nav ļauns, tikai par tādu viņu ir padarījusi sabiedrība, bet viņš varētu darīt arī labas lietas.
Viss šeit rādītais ir redzēts iepriekš, un ne vienu reizi vien. Bet mani kaut kā šajā multfilmā tas netraucēja - animācija ir lieliska, bija vairākas epizodes, kuras bija gana asprātīgi uztaisītas, un pat Ferels šeit bija pārsteidzoši relaksēts un izvairījās no pārmērīgas over-the-top idiotizēšanās.
2011-02-26
comments powered by Disqus