Splinterheads
film — USA — 2009

3.0
Uz šodienu "Splinterheads" ir vienīgā (man zināmā) mākslas filma, kurā tiek aktīvi iesaistīta mūsu nozīmīgākā brīvā laika pavadīšanas nodarbe - geocaching. Jāatzīst gan, ka tev, man un pārējiem ir visas iespējas uztaisīt labāku filmu. Ja kas - varbūt vajag? Uzrakstām scenāriju un nofilmējam kādu aptuveni 10 minūtes garu slēpņošanas mākslas īsfilmu? Vismaz man šķiet, ka "Splinterheads" ir viena no tām filmām, par kurām es varētu kā bezkaunīgi iedomīgs tipāžs pateikt - es varētu labāk!
Tas gan nav nekas pārsteidzošs - jo "Splinterheads" ir filma, kas ne uz ko nemaz nepretendē - tā ir absolūta B kategorijas filma, kurā galveno lomu atveido aktieris bez jebkādas pieredzes jēdzīgā kino - Thomas Middleditch, tāpat viņa ekrāna partnere Reičela Teilore par spīti savam visai seksīgajam izskatam nav gluži saucama par Holivudas zvaigzni, un arī filmas scenārists-režisors Brant Sersen ir pilnīgi nedzirdēts tipāžs. Reizēm gan gadās, ka šādas alternatīvās un nezināmās filmas ir slēptas pērles, bet šis pilnīgi noteikti nav tas gadījums. Kā atzīmēja Normis, iespējams, normālu indie cilvēku rokās šī filma varētu būt sanākusi daudz skatāmāka (principā no tās droši vien varētu uztaisīt kādu tīri labu feel good road movie), bet šeit tas diemžēl nav izdarīts. Tā vietā mēs iegūstam filmu, kuras galvenajam varonim ne tikai nav personības, bet arī viņu atveidojošajam aktierim trūkst jebkādas izpratnes par to, kā vajag uzvesties kameras priekšā, plus noticēt tam, ka starp viņu un viņa ekrāna partneri tiešām kaut kas veidojas, man vienkārši nav pa spēkam. Filmas humors (jā, šķiet aizmirsu pieminēt, ka tā ir romantiska komēdija) nespēja mani iekustināt nedz ar pensionāru erekcijas jokiem, nedz ar ko citu. Un plus - geocaching atainojums filmā bija visai lāmisks, un izskatījās tā, ka filmas veidotāji ir saņēmuši kaut kādu naudu no Groundspeak, lai to šajā filmā pareklamētu, bet neviens īsts slēpņotājs nav filmas tapšanai pat tuvumā stāvējis un šķiet, ka pat GPS darbības principi šīs filmas ļaudīm nebija īsti skaidri (kas gan būtu gaidījis ko savādāku?).
Ja tu esi slēpņotājs, iespējams, ka tev šo filmu tāpat nāksies noskatīties, bet es ļoti šaubos, ka tā tev sagādās lielu baudījumu.
2011-02-28
comments powered by Disqus