Paper Man
film — USA — 2009

4.0
Ja es būtu savlaicīgi apskatījies, ka šajā filmā vienu no galvenajām lomām atveido Lisa Kudrow, droši vien es būtu aiztaupījis gan sev, gan Lienei ne pārāk jautru vakaru. Šī kādreizējā "Friends" dalībniece ir diezgan drošs rādītājs tam, ka filma nebūs laba. Ja jau pat Dženifera Enistone parasti spēlē sūdīgās filmās, ko gan varētu gaidīt no Kudrovas? Šajā filmā gan Kudrova nav gluži galvenā vaininiece pie filmas bēdām, bet savs nopelns pie skādes viņai ir.
Kas šajā filmā man nepatika visvairāk, ir tas, ka tā ir bezdievīgi garlaicīga un tās personāži mani atstāj dziļi vienaldzīgu. Ir te rakstnieks, kas cieš no nespējas izpļūtīt no sevis jaunu tekstu (un labi - ka cieš, jo nekas neliecina, ka viņa literārie veikumi varētu būt baudāmi), ir viņa sieva - veiksmīga ķirurģe. Viņa ir aizņemta darbā un atstāj vīru nedēļām ilgi vienu visai nepatīkama paskata lauku mājā, kur viņam vajadzētu rakstīt. Taču tā vietā viņš tusē ar savu imaginary friend - kaut kādu supermena klonu, kas tikai ir blonds, nevis tumšmatains. Un tad viņš sapazīstas ar meiteni, kurai ir 17 gadu, un kurai arī ir savs imaginary friend, un viņa arī ir visai disturbed. Plus viņai ir bojfrends, kurš pret viņu izturas visai nejauki, un kuru viņa pati uzskata par chickenshit. DIemžēl manā izpratnē vistu kakas ir ne tikai šis varonis šajā filmā, bet arī pati filma - grūti skatāma un garlaicīga putra, kuras beigas man kā skatītājam bija grūti sagaidīt, kur man bija pilnīgi vienalga, vai viss beigsies labi (kā gan citādi!) un kura man kārtējo reizi atgādināja - tas vien apstāklis, ka filma ir "indie" un "alternative", nenodrošina to, ka šī filma uzreiz ir arī laba. Un vienlaikus - tas, ka šajā filmā apvienojas Amy Adams un Lisa Kudrow, kas nesen skatītas iekš Easy A (nekas, ka šīs filmas patiesībā iznāca otrādā secībā), arī nav tas pozitīvākais rādītājs.
Un vēl jautājums - tā tikai man šķiet, vai šīs filmas galvenās lomas atveidotājs Jeff Daniels ir amerikāņu klons lieliskajam Bill Nighy (tikai ne tik lielisks)? Katrā ziņā šī filma man bija pamatīga vilšanās.
2011-03-16
comments powered by Disqus