Gavin and Stacey: Season 1
film — UK — 2007

7.5
Kad esi dienu un nakti pārpūlējies, cīnoties ar dažādiem programmēšanas pasākumiem, kas gan var būt labāka atslodze kā viegls un asprātīgs britu komēdijseriāls? Un viens no pēdējo gadu veiksmīgākajiem BBC sitkomiem "Gavin and Stacey" lieliski atbilst šiem kritērijiem.
Situācija ir sekojoša - viņš un viņa jau mēnešiem ilgi ir sarunājušies viens ar otru pa telefonu, jo tas ir bijis sākotnēji saistīts ar viņu darbu. Taču pamazām viņiem radusies interese vienam par otru, un viņi dodas iepazīties. Viņš - Gevins - ir anglis, kas dzīvo mazpilsētā Billericay Eseksā, kamēr viņa - Steisija - velsiete no miestiņa Barry, kas atrodas Velsā netālu no Kārdifas. Lai padarītu tikšanos mazāk smagu, līdzi viņš paņem savu labāko draugu Smitiju, kas ir omulīgs tusnis, bet viņa - savu visai īpatnējo draudzeni Vanesu, kura dzīvo komūnā kopā ar rokgrupu, strādā par žetonu tirgotāju spēļu automātu zaņķī un jau kopš agras jaunības ir strādājusi arī par smagās mašīnas vadītāju, un pildījusi šādas funkcijas arī grupai The Who.
Kā lai arī nebūtu - Gevinam un Steisijai jau pirmās tikšanās laikā ir klikšķis, un viņi kļūst par mīlošu pārīti. Tikām Vanesa un Smitijs par spīti abpusējam riebumam pārguļ viens ar otru, jo... tā sanāk. Un turpmākajās sērijās mēs varam sekot gan galveno varoņu attiecībām, gan viņu draugu attiecību trūkumam, gan visai smieklīgajām ģimenēm. Sākotnēji radās iespaids, ka šis seriāls ir drusku pārspīlēts un nereālistisks, bet pamazām tas ievelk un īstenībā daudzas tajā atainotās problēmas ir ļoti pat reālas, un cilvēciskās attiecības tas raksturo gana labi. Tiesa - ar piezīmi, ka pirmā sezona kopumā ir diezgan liels "hit and miss" gadījums - diezgan daudz kur gribas iesaukties "you`ve gotta be kidding me!", bet kaut kas tajā visā noteikti ir, un laikam jau lielākais nopelns tam, ka seriāls nostrādā, ir aktieru ansamblim, kas visai veiksmīgi tiek galā ar ne tik ļoti gludām situācijām, un man patiesībā gribētos izcelt vismazāk "izlecošo" no viņiem visiem - Larry Lamb, kas spēlē Gevina tēti - droši vien visnormālāko no visiem seriāla varoņiem, kurš ar savu atturīgo un saprātīgo pasaules uztveri ļoti veiksmīgi nogludina citu varoņu reizēm pārmērīgo ekstravaganci. Šobrīd skatāmies jau otro sezonu, un varu teikt, ka man šis seriāls patīk arvien labāk.
Piezīme - kā jau angļu seriālam pieklājas, sezonā ir 6-7 sērijas, līdz ar to tas viss kopumā ir noskatāms diezgan ātri.
2011-04-07
comments powered by Disqus