Gavin and Stacey: Season 2
film — UK — 2008

8.5
Nu jau esam noskatījušies arī otro Gevina un Steisijas sezonu. Kāzas ir garām, un kā savulaik dziedāja Šubrovskis:
tā kāzas ir galā
Saskaitām visas saņemtās pļaukas
Atā kāzas ir galā
Beigušies svētki
Beigusies nauda
Novācam netīros traukus
Tīrām traipus no sienām
Saplēšam folija zvaigznes
Tā tagad būs vienmēr
Tā tagad būs vienmēr

Atgriešanās ikdienā Gevinam un Steisijai izrādās grūtāka, nekā abi bija to iepriekš domājuši. Steisija ir pārvākusies dzīvot pie Gevina vecākiem, vismaz uz laiku līdz viņi atradīs paši savu mitekli, bet tas viņu "price range" izrādās visai grūti, it īpaši tāpēc ka Steisijai neizdodas Anglijā atrast darbu (proti - ienākumus) un viņa augu dienu nīkst mājās, visai strauji pārvēršoties par dārzeni. Un pārāk daudz laika pavadīšana vienatnē atstāj pārāk daudz laika skumīgām domām, kas ne pie kā laba nenoved.
Tikām Smitijs uzzina, ka "accident" rezultātā viņam un Nessai būs kopīgs bērns, kas ne vienu, ne otru no viņiem nepriecē, jo nekādu simpātiju viņiem vienam pret otru nav, un diez vai viņi varētu kļūt par paraugģimeni. Vienlaikus mēs šo to uzzinām par tēvoča Brina seksualitāti un pagātni, bet, protams, ne pārāk daudz.
Tā īsumā varētu raksturot otrajā sezonā notiekošo, un vismaz attiecībā uz Gevina un Steisijas attiecībām noteikti var teikt, ka seriāls ir progresējis un kļuvis nopietnāks, un patiesībā arī Smitija-Nessas attiecības ir traģikas pilnas. Droši varu apgalvot, ka man otra sezona patika labāk kā pirmā (lai gan varbūt tā varēja atteikties no pāris seriālā iekļautajiem "musical numbers"), un ar lielu prieku skatīšos arī šī seriāla noslēgumu (ok, vispirms vēl 2.sezonas Christmas Special jānoskatās).
2011-04-12
comments powered by Disqus