A Film with Me in It
film — Ireland — 2008

6.5
Vairāku savstarpēji nesaistītu nelaimes gadījumu rezultātā Markam un Pīrsam ir jāmēģina rast risinājums, ko iesākt ar vairākiem līķiem. Iet uz policiju nav īsti iespējams, jo lai arī viņi nevienu nav nogalinājuši, cerības, ka policijā ticēs, ka vairāki cilvēki vienā dzīvoklī varētu nejauši iet bojā pusstundas laikā, ir gaužām mazas. Līdz ar to abiem vīriešiem, no kuriem viens ir aktieris, bet otrs - režisors un scenārists (abi divi gan ir vienlīdz neveiksmīgi) - ir jāmēģina rast kāds puslīdz ticams izskaidrojums tam, kas šajā dzīvoklī ir noticis. Proti, jārada fantāzija, kas būtu ticamāka par realitāti.
Patiesībā, sākot skatīties šo filmu, tu nemaz negaidi, ka tajā būs daudz līķu. Tā sākas kā gluži vienkārša smeldzīga komēdija, kuras galvenais varonis dzīvo kopā ar savu draudzeni un savu paralizēto brāli, viņam neizdodas dabūt nevienu puslīdz jēdzīgu lomu, viņš ir parādā par vairākiem mēnešiem īres maksu mājas saimniekam (turklāt draudzene domā, ka viss ir samaksāts, jo viņa bija viņam naudu šim nolūkam iedevusi), turklāt vēl dzīvoklis, kurā viņi mitinās, brūk kopā. Viņa vienīgais draugs ir alkoholiķis/neveiksmīgs (un šķiet - netalantīgs) rakstnieks Pīrss ("Black Books" zvaigzne Dilans Morans), kurš apmeklē anonīmo alkoholiķu sanāksmes, bet nespēj necik jēdzīgu laiku atturēties no alkohola. Un te pēkšņi sākas jau minētie nelaimes gadījumi.
Domājams, no šī apraksta var visai labi saprast, ka šī filma ir melnā komēdija (kādas visādiem britveidīgiem cilvēkiem allaž ir paticis taisīt). Patiesībā gan no komēdijas šajā filmā ir diezgan maz, kamēr melnuma gan pilnīgi noteikti netrūkst. Neteikšu, ka man šī filma ļoti patika - pāreja no viena filmas veida uz otru bija drusku samākslota, ja sākuma daļa lika gaidīt skaudru attiecību drāmu, tad kaut kur no filmas vidus personāži pazaudēja praktiski jebkādu dziļumu, un ticamības moments, kā jau tas ar daudziem nelaimes gadījumiem pēc kārtas ir raksturīgs, ņēma un pazuda. Kopumā varbūt nebija gluži slikti, bet nekāds šedevrs šī filma noteikti nav.
2011-07-22
comments powered by Disqus