Paul
film — USA — 2011

6.5
Šo filmu N.R. atteicās mums rādīt, raksturojot to kā nepietiekami labu. Arī mums bija zināmas bažas, jo bijām pa Radio 101 dzirdējuši Grēviņu apgalvojam, ka esot jāskatās tikai tādas filmas, ka IMDb novērtētas vismaz uz 7. Iepriekšējo teikumu gluži par pilnu ņemt nevajag.
"Paul" ir viena no tām komēdijām, kas mēģina apvienot angļu un amerikāņu humoru, ne velti šajā Grega Motolas ("Superbad") filmā piedalās tādi manis visai iecienīti angļu komiķi kā Simon Pegg un NIck Frost. Šajā filmā viņi iejūtas sev visai piemērotās un raksturīgās lomās - atveido divus angļu komiksu un zinātniskās fantastikas gīkus, kas devušies "svētceļojumā" uz ASV - apmeklēt ComicCon un no turienes ar īrētu busiņu apbraukt slavenākās citplanētiešu leģendu vietas. Gluži negaidīti pa ceļam viņi sastop Polu - citplanētieti, kas uz Zemes mīt jau sešdesmit gadus, kurus kalpojis ASV armijas vajadzībām (un ne tikai - viņš kļuvis par prototipu lielākajai daļai Amerikā tapušās citplanētiešu fantastikas, bet tagad viņš izlēmis, ka ir pienācis laiks doties mājās.
Kā jau roadtrip filmās tas ir neizbēgami - ir vajadzīga arī meitene. Lai arī apkārtējie vienmēr pieņem, ka Pegg un Frost varoņiem nevienu citu nevajag, jo viņi jau paši ir pāris, tā patiesībā nav, un Pegg`am parādās draudzene - pārmērīgi kristīgajā vidē uzaugusī Ruth, kuras tētis nepavisam nav priecīgs, ka viņas meitu nolaupa pats sātans - turklāt vēl zaļā krāsā. Līdz ar to Polam un viņa jaunajiem draugiem uz pēdām ir gan slepenie dienesti, gan viens traks pusmūža tips ar lielu stroķi. Vēl vērts pieminēt, ka Pola balsī šajā filmā runā neviens cits kā Seth Rogen - viens no tipiskākajiem Judd Apatow filmu varoņiem.
Cik šī filma ir laba? Nekā izcila tajā noteikti nav, liela daļa joku ir kājstarpes humora līmenī (ieskaitot Pola locekļa apmēru humoru), bet netrūkst arī patiešām pietiekami smieklīgu epizožu, galvenokārt jau tāpēc, ka man vispār patīk Pegg un Frost saspēle, kas ir veidojusies gadu garumā. Šī filma nav liekama vienā stulbuma plauktiņā ar "Evolution" un tamlīdzīgiem mēsliem. Jā, šur tur prasītos bišķi kvalitatīvāks saturs, bet vispār jau man nerdcore tēmām tuvs saturs šķiet pietiekami interesants un kopumā filma bija tīri ok.
2011-08-03
comments powered by Disqus