Strangeland
music — UK — 2012

5.5
Šī gada "Positivus" festivālam tuvojoties, arvien biežāk manās austiņās dzirdami tur gaidāmi izpildītāji, arī "Keane". Jau iepriekš esmu sevi pasludinājis par visai skeptiski noskaņotu pret šīs grupas daiļradi, un jāatzīst, ka tās ceturtais studijas ripulis nebūs tas, kas mani pārliecinās par to, ka šis Austrumsaseksas kvartets būtu radīts man.
Astoņus gadus pēc viņu ļoti populārās debijas "Keane" joprojām ir ļoti populāri, un joprojām viņi spēlē to pašu mūziku, ko iepriekš, un šajā konkrētajā ierakstā vairāk par visu es dzirdu kultūrcitātus un mazāk - jebkādu pašu "Keane" pienesumu. Tā "Silenced by the world" ir fragments, kas šķiet pārcelts no Gerija Džūlsa (ok, Tears for Fears) "Mad World". "Watch How You Go" šausmīgi līdzinās vēlīno dienu Pola Makartnija balādēm. "Sovereign Light Cafe" ir kaut kas pa vidu starp The Killers "Human" un Scissors Sisters daiļradi (šķiet, ka tas, kas man nāk prātā, ir "Fire with Fire"). Droši vien būtiskākais šī albuma trūkums ir tajā, ka te nav neviena tāda pa īstam spilgta gabala. Keane jau nekad nav bijuši slaveni ar to, ka viņi varētu vienā albumā iekļaut tikai šedevrus, bet "Strangeland" cieš no tā, ka tajā nav neviena potenciāla megahita, ne velti arī pirmais tā singls pat Britu salās, kur Keane ir neadekvāti populāri, sevišķus panākumus neguva.
Cik saprotu, iepriekšējā savā studijas albumā "Keane" ļāvās eksperimentiem un atkāpās no "nevienu neaizvainojoša klavieru popmūzika" formāta, taču ar "Strangeland" viņi ir atgriezušies vēl mazāk bīstamos ūdeņos kā savas karjeras pirmsākumus un, manuprāt, tas grupai diži par labu nenāk - ja jau labākajās dienās viņus neviens īsti savādāk kā par "Coldplay" atdarinātājiem neuzskatīja, tad ko no viņiem varētu gaidīt mazāk labā dienā? Protams, nav jau tā, ka šis ieraksts būtu tieši slikts, neklausāms, neadekvāts vai jebkādi citādi pretīgs, vienkārši tas manā skatījumā ir tieši tāds ieraksts, kuram nebūtu vieta neviena topa virsotnē, jo tā tas nav ne karsts, ne auksts, bet vienkārši remdens alus.

(novērtē - vai šīs dziesmas pantiņi ir vai nav līdzīgi "Mad world"?)
2012-07-12
comments powered by Disqus