Live at Narodowy Stadion in Warsaw
music — UK — 2012

9.0
Nekad neesmu slēpis, ka grupa Coldplay man nepatīk. Ne tādā nozīmē, ka man tā riebtos un es to uzskatītu par pretīgu un atbaidošu, bet mani tās daiļrade neuzrunā un vienmēr esmu uzskatījis šo ansambli par garlaicīgu. Varbūt ne gluži tik garlaicīgu kā Keane, bet apmēram vienā plauktā liekamu ar U2 (vēl vienu no tām grupām, kas man visai labi uzdzen miegu). Līdz ar to skaidrs, ka uz šīs grupas koncertu Varšavā es biju galvenokārt tāpēc, ka Liene ir šī ansambļa cienītāja. Mana attieksme pirms koncerta būtu aptuveni raksturojama sekojoši: tā kā es neko no tā negaidu un grupa man nepatīk, koncerts droši vien būs ok. Proti - ja neko daudz negaidi, visticamākais - būs vismaz drusku labāk par cerēto.
Un te nu man ir jāatzīst - koncerts bija teicams, varbūt pat izcils! Nezinu, kādi faktori to noteica visvairāk - ļoti atsaucīgā Varšavas publika (kā nekā šis bija pirmais lielais koncerts, kas notika Euro 2012 vajadzībām jaunuzceltajā stadionā), šova elementu kvalitāte vai pašas grupas harisma, bet šis bija viens no tiem koncertiem, kur es jutu, ka viss notiek pa īstam un ka par notiekošo esmu sajūsmā. Nekas, ka mums bija sēdvietas, kas turklāt atradās baisi tālu no skatuves, jo emocijas tika arī līdz mums, un es patiešām esmu spiests atzīt - lai nu ko, bet noorganizēt šovu Coldplay prot un strādāt ar publiku Kriss Mārtins arī māk vienkārši lieliski. Līdzās dažādiem jaukiem gimmicks (sinhroni mirgojošās aproces visiem koncerta apmeklētājiem), baloniem "Yellow" laikā un perfektai ekrānu izmantošanai, bija vēl viens, manuprāt, elegants gājiens ar grupas pārvietošanos ārpus skatuves vietā prom no VIP skatītājiem, tādā veidā, ka lielais vairums skatītāju (mūs ieskaitot) kādu brīdi nevarēja saprast, kur tad īsti šobrīd grupa atrodas un no kurienes tā spēlē. Un arī dziesmas, kuras albuma formātā man liek nožāvāties, koncertā skanēja dzīvi, svaigi un pacilājoši, tā ka es pat sāku saprast, kā Liene šos gauduļus var saukt par "saulainu" grupu.
Iespējams, šis bija labākais koncerts, kādā esmu līdz šim bijis. Kas gan nemaina vienu - es joprojām neesmu Coldplay fans un uzskatu, ka vairums viņu dziesmu ir pārāk līdzīgas un garlaicīgas :)
2012-09-19
comments powered by Disqus