Veģetāra maltīte: Cepti brokoļi

2013-02-24

Sekojot nu jau tradīcijai, ka reizi nedēļā jāpagatavo kāda recepte no manas burvju grāmatas, šodien cepu brokoļus.
Patiesībā biju plānojis gatavot dārzeņu pīrāgu itāļu gaumē, taču atklājās, ka šajā sezonā nav iespējams iegādāties kabačus, tālab izvēlējos citu variantu. Protams, nav iemesla pieņemt, ka nākamajā reizē es neizlemšu kabačus aizstāt ar baklažāniem un tādējādi tomēr tikt pie pīrāga.
Princips šoreiz sekojošs: ņem brokoļu ziedkopas (proti - nogriez kātus), iesvied verdošā sālsūdenī un pavāri kādas 5 minūtes. Tikām uzcep uz pusēm sagrieztas sēnes ar sarkanajiem sīpoliem. Sajauc šīs lietas kopā un liec iekšā karstumizturīgā traukā, pārkaisi ar sāli, pipariem un ķimenēm. Tad vēl uzkaisi sarīvētu ementāles sieru un grauzdētas sezama sēklas. Un tad uzlej virsū saldo krējumu ar vēl sezama sēklām un garšvielām (ne mazākās sajēgas, kāpēc vajag 2 atsevišķas daļas sezama sēklu). Cep 20 minūtes uzkarsētā cepeškrāsnī. Pasniedz ar rīsiem.
Šoreiz jāatzīst, lai arī ēdiens izskatījās labāk kā citas reizes, kaut kas man šajā pasākumā īsti nepielēca. Pirmkārt, šķiet, ka saldā krējuma bija pārāk daudz un tas nekādi neuzsūcās pārējā masā. Otrkārt, ceptie brokoļi sanāca kaut kādi baigi neizteiksmīgie. Turklāt es pat šoreiz sevišķi nevariēju ar sastāvdaļām.