Aizkaru sāgas noslēgums

Kā vienu no 101 punkta iekļāvu aizkarstangas savešanu kārtībā mūsu dzīvoklī.
Par šo situāciju jau biju rakstījis, bet šeit atkārtošu problēmas būtību.
Lielajā istabā mums ir divi logi - viens "mazais" un viens "lielais" - tāds, kurā ietilpst arī balkona durvis. Patiesībā arī mazais logs nav nemaz tik mazs, bet tas nebūtu būtiskākais.
Problēma ir sekojoša - kad urbām caurumus sienā, lai piestiprinātu aizkarstangas, atklājās, ka divās vietās uztrāpījām uz armatūru. Rezultātā šajās vietās ir ieliktas īsākās (aplauztas) skrūves un īsāki (aplauzti) dībeļi. Un ja ņem vērā to, ka biezie aizkari ir diezgan smagi, nav sevišķs brīnums, ka stangas nepatīkami nokarājās.
Neko īpaši komplicētu, kā uzlabot šo situāciju, es neizdomāju - izlēmu paņemt mazliet resnākus dībeļus un mazliet resnākas skrūves, jo faktiski problēma laikam visvairāk veidojās no tā, ka dībeļi vienkārši nebija pietiekami labi nofiksēti.
Jau pirms pāris nedēļām šādā veidā nofiksēju "mazā" loga aizkarstangu - plus vēl dībeļa stabilākai pozīcijai tam pa sāniem sastumjot sērkociņu skalus. Un izskatījās, ka viss ir kārtībā.
Pagājušās nedēļas otrajā pusē izlēmu, ka vajadzētu arī lielo logu savest kārtībā. Un sev par nelielu pārsteigumu konstatēju, ka no 3 stiprinājuma vietām neko labi neturējās divas - tieši tās, kurās nekādas armatūras nav, jo problemātiskā vieta jau iepriekš bija rūpīgāk piestiprināta. Rezultātā pietika nomainīt divus dībeļus un divas skrūves, un tagad skats jau ir daudz cerīgāks.

Taču zināms, ka vienas problēmas vietā allaž rodas kāda cita - mūsu stūra dīvānam izlūza viens no sāniem skaidu plates tizluma rezultātā, tagad būs kaut kur jāiegādājas pareiza izmēra jauna plate un tā janomaina. Eh, būtu padomju laiki, būtu to nofenderējis no darbavietas ;)