Pirmie piedzīvojumi

2007-01-31

Tātad: vakar ap pusdiviem izlidoju no Rīgas uz Amsterdamu, tad dažas stundas notusēju Amsterdamas lidostā, no tās - uz Ženēvu. Vakarā nekur citur kā dzīves vietā nepabiju.
Daži ievērojamāki vakardienas novērojumi:
1) Lidmašīnā Rīga-Amsterdama (modelis Fokker-100 - Meat the Fockers stila lidmašīna) redzēju, ka turki bez problēmām ienesuši iekšā minerālūdeni bez maisiņa
2) Amsterdamas lidostas darbinieks ne īpaši gribēja ticēt, ka man mugursomā nav neviena šķidruma (patiesībā tur atradās kurpes, zābaki un spindls ar diskiem)
3) Amsterdamas lidosta ir ļoti, ļoti liela. Brauciens no lidmašīnas ar autobusu uz termināli bija stipri pailgs, turklāt vairākas reizes man šķita, ka autobuss iekrašos sienā, bet laikam gan tam šoferim bija labāka mēra izjūta, nekā man šķita (viņš visus pagriezienus izņēma bez pašas mazākās rezerves)
4) kā jau varēja gaidīt, gan Amsterdamas, gan Ženēvas lidostās strādā galvenokārt turki un melnie
5) Ženēvā (kā man pastāstīja kolēģis) vietējie gandrīz nerunā ne vāciski, ne angliski, tikai franciski. Ekselenti! Protams, praksē vēl neesmu to pārbaudījis
6) istaba man ir ļoti neliela, tualete un duša ir gaitenī (uz 10 istabām tās laikam ir skaitā 3), tas, protams, nav optimāli
7) kompja istabā pagaidām nav, rītvakar vajadzētu būt. televizors ir, bet ar to ir problēmas - šobrīd redzu 3 programmas: CNN ziņas, Krievijas 1. televīziju un kaut kādu Šveices 1. televīziju (franču valodā)
8) Lidmašīnā Rīga-Amsterdama man nolaižoties nesāpēja ausis. Amsterdama-Ženēva sāpēja, lai gan salīdzinoši ātri (vēl pirms piezemēšanās) sāpes pārgāja. Tiesa vaļā ausis atgāja tikai pēc aizmigšanas.
9) Interneta ātrums gan birojā, gan mājās ir labs.
10) dabūju darbā 22 collu platekrāna ACER monitoru. Gribu tādu mājās (Rīgā)!
11) pie mājas ir baseins, žēl, ka šobrīd ir ziema.
12) apmēram vienlaicīgi ar manu ierašanos Ženēvas lidostā sākās kaut kādi brīnumi - lidosta tika bloķēta, knapi tikām laukā (ar nelielu bēgšanas elementu). Nezinu, kas tur īsti bija par lietu.
13) Šai reizei pietiks.