Neraža

2007-02-25

Šī nedēļas nogale varētu izpelnīties vissliktākās atsauksmes, kādas vien iespējams. Vispirms no rīta izjuka mani plāni kaut kur aizbraukt ar riteni (uz veikaliem uz Franciju), jo neganti lija lietus. Tālab piebiedrojos sisadminam Andrejam, kas brauca uz darbu, lai tur mēģinātu pataisīt mājasdarbu Java`ā. Nosēdēju darbā kādas 6 stundas, reāli nekādus rezultātus nesasniedzot. Nāksies tāpēc pirmdien vērsties pēc palīdzības pie kolēģiem - Java programmētājiem. Bet labākais tikai sekoja - izskatās, ka brauciens uz Bāzeli rītdien varētu atkrist, jo:
vakar daļa kolēģu devās vakarā uzspēlēt boulingu; es, būdams taupības mākts un ne pārāk ieinteresēts, nepiebiedrojos. šodien izrādījās, ka viņiem bija izdevies pēc pabūšanas boulingā un kādā naktsklubā kaut kur atsist mašīnu, kā rezultātā tā šobrīd nav īsti braucama (vismaz ne ar ātrumu, kas pārsniedz 40 km/h). Papildus tam viņus divas reizes bija apturējusi policija un tikai veiksme, ka tie nebija ceļu, bet parastie policisti, kam nebija "trubiņas", ļāva vakaram nebeigties cietumā, jo Šveicē par braukšanu dzērumā tev šāda iespēja tiek piešķirta. Papildus tam otrai mūsu mašīnai ir radušās problēmas ar vienu sānu logu - to pēc atvēršanas vairs nav iespējams aizvērt un tas ir patlaban vienkārši aizlīmēts ar plēvi; bet busiņam īsti nestrādā stūres pastiprinātājs. Rezultātā vienkārši nav transporta.
Un es neesmu izmācījies un neesmu pabijis veikalos (ar mācībām gan jau galā tikšu; veikalus nāksies ķemmēt turbo tempos pusdienu pārtraukumos darbadienās - jo loģiski, ka svētdien arī Francijā viss ir slēgts, nav jau Rīga).
Ā, vakar sēdēju mierīgi istabā, nevienam netraucēju, skatījos filmu, kad pie manis "ielauzās" priekšnieks un aizvika ar sevi spēlēt šahu. Jātzīst, ka es zaudēju, kā arī varēja gaidīt, jo, manuprāt, tā bija vispār pirmā reize, kad es šo spēli spēlēju pret cilvēku nevis datoru, turklāt pret datoru es arī esmu spēlējis tikai kādas dažas reizes. Beigās es, dabiski, piedzīvoju likumsakarīgu zaudējumu, lai gan patiesībā partija izvērtās diezgan interesanta.