IMDb latvieša gaumē

2007-09-03

Lai arī, iespējams, citi par šādas lapas eksistenci bijuši informēti jau senāk, padalīšos savā "atklājumā": eksistē tāda Internet filmu datu bāze, kura (cik nu spēju saprast) ir Latvijas atbilde uz IMDb cilvēkiem, kas nezina angļu valodu.
Datu bāzē patlaban ietilpst ap 1000 filmu, kuras droši vien tur pievienotas atbilstoši kādu dažu cilvēku noskatīto filmu sarakstam (manā faktoīdā ar filmu apskatiem patlaban ir gandrīz 600 filmas, ko esmu noskatījies pēdējo dažu gadu laikā, līdz ar to esmu diezgan "konkurentabls" ar šo projektu).
Izvēlēšos uz dullo kādu filmu, kuras apskatu apskatīties šajā resursā. Izvēlos filmu Lidmašīna 2. Aprakstā informācijas mazāk nekā Delfu filmu anotācijās, filmas vidējais vērtējums 7.33.
Tomēr saita stilīgākā "fīča" ir Top 100. Standarti, lai filma iekļūtu topā, ir pārsteidzoši augsti - nepieciešamas veselas 5 balsis. Nesaku, ka visu laiku labāko filmu topā būtu tikai mēsli, un tomēr - es būtu padomājis pirms veidotu šādu sadaļu, balstoties uz lasītāju vērtējumiem, ja lasītāju ir tik maz un zinot, ka pie maza lasītāju skaita ne īpaši prātīgiem ļautiņiem ir lielas iespējas ar savu viedokli "izcelties".
Manuprāt, labākās pērles no šī filmu topa:

  • 10. Coach Carter - 10.vietā labāko filmu topā ir drāma par basketbolu. Nesaku, ka filma ir slikta (neesmu redzējis), bet sporta filmas pēc definīcijas nemēdz būt timeless classics
  • 11. The X-Files - likt seriālus vienā topā kopā ar filmām vispār ir ļoti prātīga doma
  • Labāko 100 filmu topā ir visas 4 "Cietā rieksta" daļas
  • Topā ietilpst sekojošas filmas: Click, Cruel Intentions, Final Destination, Eurotrip, Girl next door, Meet the parents, Garfield, American Pie 3, Scary Movie 2.

Vairāk neko nepiebildīšu.