Trešdiena

2009-07-02

Vakar atkal bija ļoti intensīvas mācības, kas gan nebija sevišķi viegli, jo pa nakti īsti daudz gulēt nesanāca - ap pusdiviem mani pamodināja Artjoms, ka steidzami jātaisa viena lieta mūsu bosam, kam no rīta bija jātiekas ar pašu lielāko bosu - visa lielā koncerna īpašnieku. Tad kādu pusstundu-stundu naktī padarbojāmies, no rīta izrādījās, ka vēl šis tas jāsataisa, īsi sakot - pa nakti nogulēju labi ja četras stundas. Un ievērojot to, ka kopumā Zandebekā pieturos pie plāna - naktī gulēt ne vairāk un ne mazāk kā sešas stundas, īsti jauki tas nebija.
Attiecībā uz mācībām neko šeit neatstāstīšu - darbs ir darbs un šī nav īstā vieta, kur par to rakstīt. Toties pieminēšu, ka pusdienās vakar aizbraucām uz tuvāko lielāko miestu - Horn, kur trešdienas ir tirgus dienas. Ieēdām tur desas (ne garšīgas, bet ne dārgas) un ieskrējām arī supermārketā. Bet vakarā pie mums viesnīcā ieradās Novāks - Vācijas kolēģis (kurš ar vecākiem jau pirms 25 gadiem pārcēlies uz Vāciju no Polijas). Pasēdējām viesnīcas restorānā, nedaudz ieturējāmies, šie iedzēra alu, es kolu, aprunājāmies par visdažādākajām tēmām - ietverot darba lietas, globālo krīzi, mentalitāšu atšķirības, kino (izrādījās, ka ar Novāku man diezgan izteikti sapasēja kino gaume), mūziku, vēsturi un tā tālāk. Īsi sakot - jauki pavadīts vakars. Tad vēl noskatījos vienu filmu un gulēt. Neviens šonakt mani nemodināja.
Šovakar savukārt paredzēts ar to pašu Novāku un vēl vienu Zandebekas kolēģi - Krievijas vācieti - doties uz Paderbornu, apskatīsim pilsētu, uzspēlēsim kādu boulingu, kaut kā tā.