Kā allaž - nedaudz statistikas

2009-10-02

Zināms, ka es skatos daudz filmu un lasu daudz grāmatu (agrāk arīdzan klausījos daudz mūzikas, bet tā man šobrīd ir liegta tehnisku, no manis neatkarīgu iemeslu dēļ). Un zināms, ka man patīk apkopot statistiku.
Izlēmu apskatīties tādu lietu kā to, cik daudz filmas noskatos / grāmatas izlasu vidēji katros trīs mēnešos, sagrupējot datus pa gada ceturkšņiem.
Share photos on twitter with Twitpic
Sāksim ar grāmatām. Katru gadu vidēji izlasu ap 100 grāmatām (parasti - nedaudz zem), ko apliecina arī tas, ka vidēji man ceturksnī sanāk 24,5 grāmatas, kas nozīmē - 98 grāmatas gadā. Prognozējamā kārtā vairāk izlasu parasti gada ceturtajā un pirmajā ceturksnī, kad nebraucu ar riteni uz darbu, bet gan lasu sabiedriskajā transportā. 2007.gadā bija arī labs rudens, bet tad savlaicīgi beidzu velo sezonu - līdzīgi ir šogad, jo jau septembrī ne vienmēr braucu ar riteni - darbs tagad ir tālāk un lietainā laikā uz Bolderāju braukt prieka maz. Tikām otrajā ceturksnī (aprīlis-jūnijs) katru gadu mani lasīšanas rādītāji ir zemi - atvaļinājumi un tusēšana pie dabas lasīšanu neveicina.
Rekords - 37 grāmatas, antirekords - 12.
Share photos on twitter with Twitpic
Arī filmas es tomēr vairāk skatos ziemā nekā vasarā, lai gan šovasar rādītāji bija salīdzinoši augsti - te, protams, pie vainas ir 2 nedēļas Slovākijā un nedēļa Vācijā, kad man īsti nebija ar ko aizpildīt vakarus un līdz ar to filmas tika skatītas diezgan nopietnos daudzumos. Kā likums tomēr augstāki rādītāji ir ziemas mēnešos, bet absolūtais rekords - 64 filmas trīs mēnešu laikā - tika sasniegts 2007.gada sākumā, kad mēnesi biju Ženēvā.
Pagājušogad bija visai neaktīvs trešais ceturksnis, ko, protams, ietekmēja Geocaching aizsākšana, bet citādi nekādu brīnumu šajās diagrammās nav. Un prognozējamā kārtā redzams, ka parasti, ja daudz lasu - mazāk skatos filmas, un otrādi. Absolūtais rekords bija 2007.gada nobeigumām 61 filma un 28 grāmatas. Antirekords - 2006.gada vasarā - 17 grāmatas, 19 filmas.