Windows sistēmas restore no Linux diska

2010-03-23

Sekojoša situācija:
portatīvajam datoram Windows atsakās startēt, pavēstot, ka esot bojāts fails c:/windows/system32/config/system
Pats Windows iesaka izmantot oriģinālo instalācijas disku un no tā veikt Repair.
Taču oriģinālā diska diemžēl nav, tas palicis citā valstī. Mēģinot Repair no cita Windows XP instalācijas diska, tiek saņemts kļūdas paziņojums, ka tas vispār neredzot cieto disku. Kālab tā? Viens variants, ka Windows neatjaunosies no sveša OEM instalācijas diska (principā - pilnīgi iespējams), otrs - ka patiešām kaut kas ir nočakarējies partīcijā.
Lai pārliecinātos, ka vismaz dati ir kārtībā, startē Ubuntu Live CD. Dīvainā kārtā no tā negrib darboties portatīvā datora klaviatūra un pele, līdz ar to nākas pieslēgt ārējas ierīces. Kas pie vainas?
a) vecs Ubuntu disks (2008.gada aprīļa versija)
b) kreiss laptops
Taču vismaz ar ārēju klaviatūru Ubuntu šeit lietot var. Vienīgi nez kāpēc tas negrib mountot laptopa cieto disku. Teic, ka tas esot NTFS disks, kuram nav korekti veikts unmount (droši vien Windows crash rezultātā kaut kas aizgājis pa pieskari).
Nezinu, kāpēc, bet pēc kādām pāris minūtēm disks tomēr pieslēdzās. It kā izmantoju komandu mountēt ar spēku, bet tā pateica, ka nekas nav izdevies, taču patiesībā laikam piemauntēja gan.
Tad atliek sīkums - no System Volume Information mapes priekšpēdējā Restore point izņemt laukā System failu, iekopēt to beigtā System faila vietā un - voila! Windows atkal strādā!
Vienkārši un praktiski.