Me and You and Everyone We Know
film — USA — 2005

8.5
Šo filmu N.R. piedāvāja skatīties kā vienu no "vienkāršajām" filmām savā vēl neskatīto kino lenšu sarakstā. Ja tā ir viena no vienkāršajām un ne pārāk izcilajām filmām, var tikai brīnīties, kādas tad ir labās šī saraksta filmas. Realitātē - droši vien ne īpaši labākas par šo.
"Me and You and Everyone We Know" savā formā un saturā ir diezgan tipiska Sundance festivāla filma - nedaudz īpatnēja dramēdija ar kolorītiem personāžiem, kuram katram ir savs niķis un stiķis. Bet ir te arī daudz nekur neredzētu lietu. Ieskaitot galvenā varoņa divus dēlus, kuri nodarbojas ar ASCII mākslas zīmēšanu (mūsdienās!), vienu no dīvainākajām blowjob ainām kino vēsturē, meiteni, kas gatavo pūru, iepērkot elektropreces, un ļoti īpatnēju seksuālu izvirtību, kas saucas "pooping back and forth". Šī ir viena no tām filmām, kam Liene nekad nevarētu izteikt savu tradicionālo pārmetumu - pārāk paredzama, jo lai nu kāda, bet paredzama šī filma nav, patiesībā visbiežāk te viss notiek absolūti dīvaini un negaidīti, un tas arī ir viens no filmas plusiem - tā izvairās no klišejām un nekautrējas būt atšķirīga no tā, ko skatītāji parasti vēlas redzēt.
Neko izcilu no filmas gaidījis nebiju, taču patiesībā tā man ļoti patika, un ir viena no pēdējos mēnešos labākajām skatītajām filmām!
2010-04-03
comments powered by Disqus