Eirovīzija 2011: Baltkrievija - Es mīlu Baltkrieviju!

2011-03-17

Es nespēju demonstrēt tādu savaldības līmeni, lai vismaz nedaudz neiespurgtu par Baltkrievijas pienesumu šī gada Eirovīzijā. Lai man piedod 19 gadus vecās Anastasijas Viņņikovas fani un fanes, bet šai meitenei ir visas iespējas kļūt par galveno jautrības sagādātāju Eirovīzijas skatītājiem šogad.
Baltkrievijai nav gluži tāda reputācija, ka to parasti sauktu par brīvestības un visatļautības zemi - valsti, kur tiek sargāta vārda brīvība un tā tālāk. Un ko šogad Baltkrievija izvirzīja Eirovīzijai? Dziesmu "Born in Byelorussia" Anastasijas izpildījumā. Dziesma ar tik spēcīgiem vārdiem kā:

Born in Belorussia, USSR time
Belorussia, got you on my mind
You’re my passion, do it old-fashioned
You and I

un
When I was wearing a star
Back in the USSR
I was as good as mama
Feel my passion

Lai arī teksts ir bezsakarīgs, dziesmas vēstījumu saprast nav grūti.


Taču kas par skādi - izrādījās, ka šī dziesma jau pagājušogad šur tur esot tikusi atskaņota, un līdz ar to Eirovīzijā ar to Anastasija piedalīties nevarēs. Ko nu? Par laimi Anastasijas komandas ļaudīm (diez vai meiča pati raksta savas dziesmas) izdomas netrūkst, un viņi atrada veidu, kā saglabāt domu, nomainīt tekstu un melodiju un padarīt skaņdarbu vēl nedaudz patriotiskāku - līdz ar to Eirovīzijā Anastasija uzstāsies ar brīnišķīgi skaisti saukto dziesmu "I Love Belarus":

Teksts par laimi nav kļuvis sakarīgāks, tipisks paraugs, ko tu varēsi dziedāt Anastasijai līdz tiešraidē no Vācijas:
I love Belarus, got it deep inside
I love Belarus, feel it in my mind
And I wanna see the sun shining from above
You will always be the one, I can’t get enough
And I’m gonna every day give you all my love

Pavisam godīgi - kaut ko TĀDU es līdz šim Eirovīzijā neesmu redzējis, un mani pat māc šaubas, ka Izraēlas transpersona Dana International spēs konkurēt ar šādu nedalītu un sirsnīgu dzimtenes mīlestību.
Prognozējamais rezultāts? Neticu, ka pat brālīgo padomju republiku dāvātie punkti ļaus Anastasijai priecēt mūs arī lielajā finālā.