Computer World
music — Germany — 1981

7.5
Kaut kā man šodien sāp galva un klausīties Kraftwerk nedodas īpaši labi. Citkārt tas sanāk labāk. Un tomēr - parunāsim mazliet par Datorpasauli (ne to, kas kādreiz bija žurnāls).
Divas šī ieraksta dziesmas ir zināmas pat ne pārāk intensīvam Kraftwerk fanam - proti, "Pocket Calculator" un "Computer Love". Patiesībā vāciskajā versijā ar tekstu "Ich bin der kleine Musikant mit einem Taschenrechner in der Hand" man šī dziesma patīk ievērojami labāk (teksta dēļ), bet tāpat šī ir viena pietiekami maniakāla un astoņdesmito gadu datortehnoloģijas labi raksturojoša kompozīcija. "Computerlove" (kas vāciski arī skan kaut kā ticamāk) ir drīzāk Radioactivity stilā ieturēta "Kraftwerk balāde", ja šāds termins, protams, ir spējīgs eksistēt - tāda lēna un mierīga atmosfēriska kompozīcija.
Pārējās dziesmas ir gluži līdzīgas šīm divām - tas gan vispār ir raksturīgs, ka Kraftwerk albūmi lielākoties nav īpaši daudzveidīgi, bet drīzāk stilistiski ļoti labi plūstoši.
Vai te īsti būtu nepieciešami kādi komentāri, es pat neesmu pārliecināts - savā elektroniskās mūzikas lauciņā Kraftwerk ne velti skaitās augstākās šķiras klasiķi, kuru veikumus pat apšaubīt ir tāds kā slikts stils. Vienīgi dienās, kad tev sāp galva, droši vien labāk klausīties kaut ko mazāk noslogojošu.
2007-08-27
comments powered by Disqus