Friction, Baby
music — USA — 1996

6.5
"Better than Ezra" ir viena no tām grupām, par kuru es zinu, ka tai ir atmiņā paliekošs nosaukums, bet neko citu nezinu. Viņiem droši vien savu nosaukumu ir veltījuši "Less than Jake", lai gan nevar zināt. Vēl zinu, ka man savulaik šķita, ka viņi ir viena no indie scēnas grupām, lai gan faktiski nekā īpaši indijiska viņos nav.
"Friction, Baby" ir šīs grupas otrais albūms, un tas nav nedz slikts, nedz labs. Cik var saprast, tas viņu mūzikai vispār ir raksturīgs - tā nav tāda, kuras dēļ cilvēks varētu kļūt traks, un nav tāda, kuras dēļ cilvēks varētu kļūt... traks. Īstenībā viņi man labāk patīk liriskākajās kompozīcijās, kas man kopumā nav raksturīgi, bet tādas vienkāršas dziesmiņas kā "WWOZ" un "Happy Endings" viņu izpildījumā kaut kā sanāk ļoti labas, lai gan, protams, nekā celmlaužoša šādā mūzikā nav.
Patiesību sakot, nekā, ko teikt par "Friction, Baby" man nav - tas ir tipisks deviņdesmito gadu pusalternatīvais roks, kas droši vien savulaik daudz skanēja pa MTV. Nav ne vainas, bet es gribu vairāk!
2007-11-06
comments powered by Disqus