Baseins

2009-12-15

Otro reizi trīs dienu laikā bijām uz Ķīpsalas peldbaseinu. Sestdien, kad bijām pirmo reizi, nācās secināt, ka daži gadi bez peldēšanas man pilnīgi noteikti nav nākuši par labu - bija grūti noturēt pareizu elpošanu, jau pēc simts metriem sāka sāpēt rokas un tad visai drīz arī kreisās kājas pēda. Nopeldētā distance šķita pieņemama pirmajai reizei - apmēram pusstundas laikā 1,1 kilometrs. Tā kā nekad neesmu mācējis peldēt diez ko ātri, 2 kilometri stundā faktiski arī ir tas līmenis, uz ko esmu spējīgs. Taču problēma šoreiz nebija laikā un ātrumā, bet gan pašsajūtā. Proti, nepieņemami bija tas, cik ļoti es pēc šīs distances biju izpumpējies un ar kādām pūlēm tā nāca.
Vakar, otrajā reizē, peldēšana gāja jau daudz veiksmīgāk. Šoreiz sasniedzu 1,7 kilometru līmeni, turot apmēram to pašu ātrumu, ko pagājušajā reizē. Galvenais tomēr bija tas, ka bija vieglāk elpot un vieglāk peldēt. Vienīgais kreņķis bija pie 850 metriem iemeties krampis kājā, kas nebūt nebija patīkams. Jā, un salīdzinoši ar iepriekšējo reizi vakar bija izteikti vairāk cilvēku, kas sevišķi labi man nepatīk - daudz vairāk jāseko tam, lai netraucētu citiem peldētājiem. Bet uz beigām viens "gļuks" tomēr parādījās - pašam par lielu pārsteigumu tiku pārpūlējis kaklu. Nekad iepriekš nebiju zinājis, ka tā var atgadīties, bet vienā brīdī, peldot uz muguras (kā es parasti peldu), konstatēju, ka nespēju pacelt galvu. Un arī šorīt kakls ir vēl nedaudz stīvs. Protams, ir labāk nekā vakar, bet ne gluži tik labi, kā vajadzētu būt.
Nākamā pelde ieplānota jau rītvakar, kad pēc idejas vajadzētu nopeldēt līdz divu kilometru atzīmei. Vai tas izdosies - ziņošu :)
Visai nopietni apsveru domu sākt no rītiem skriet, bet pagaidām pietrūkst apņēmības sākt. Turklāt varu aizbildināties, ka pirmajai skriešanai patlaban ir pārāk auksts un ka man nav skriešanai piemērota apģērba. Pēdajais turklāt patiešām ir tiesa - apavi vēl kaut kādi atradīsies, bet džinsos skriet diez vai būs optimāli, bet nekādu citu bikšu man gluži vienkārši nav. Nez, vai MA treniņbikšu pirkumu dēvētu par nepieciešamu vai lieku?