Life`s too Short: Season 1
film — UK — 2011

5.5
Šo seriālu sāku skatīties ar lielām cerībām, ka tas varētu būt vairāk nekā vienkārši labs, un pirmā noskatītā sērija (kas hronoloģiski patiesībā bija otrā) manu sākotnējo interesi tikai uzkurināja. Kā gan citādi varētu būt - ne katrā seriālā tu redzi piedalāmies Džoniju Depu, kurš liek pundurim līst tualetes podā un mēģina atriebties Rikijam Džerveisam par tā visai nesaudzīgajiem vārdiem Golden Globes ceremonijā Depa filmai The Tourist. Deps šeit atveido pats sevi (protams, nedaudz kariķētā veidā), un ir lielisks.
Tagad mazliet skaidrojums par to, kas īsti ir šis seriāls. Ir tāds Warwick Davis - viens no populārākajiem aktieriem - punduriem, piedalījies gan Star Wars, gan Harija Potera filmās, gan, kā tas šeit nemitīgi tiek uzsvērts - finansiāli smagi neveiksmīgajā "Willow". Par šī aktiera dzīvi it kā tiek uzņemta dokumentālā filma, kurā tiek rādītas gan tās problēmas, ar ko pundurim ikdienā nākas saskarties sava mazā auguma dēļ, gan tās problēmas, kuras rada galvenā varoņa visai neciešamais raksturs.
Ja tu esi redzējis iepriekšējos Gervais un Merchant seriālus - The Office un Extras, tad var teikt, ka jaunais ir kaut kas pa vidu. No Office šeit ir gan pseidodokumentālais stils, gan kaitinoši augstprātīgais galvenais varonis (Warwick Davis šeit atveido drīzāk tipisko Gervais varoni, nekā pašu sevi), kamēr apstākļi, kuros šis varonis dzīvo, ir tipiski no Extras operas - ieskaitot nebeidzamu virkni ar slavenību "cameo" lomām. Ievērojot to, ka abi iepriekšējie seriāli man ļoti patika (it īpaši Extras), būtu tikai loģiski, ja arī par "Life`s too Short" es ja ne gluži čurātu karstu, tad vismaz siltu noteikti.
Taču - nekā. Vairums joku tiek aizšauti garām, šausmīgi daudz ir tizla slapstick iz kategorijas "punduris pakrīt uz kāpnēm", vairums pieaicināto slavenību vai nu nav gana slavenas (kas ir Cat Deeley?) vai nav apveltītas ar teju nekādu komisko potenciālu (Sting, Sophie Ellis Baxtor), vai abējādi (Right Said Fred, arī Cat Deeley). Galvenais varonis ir kaitinošs, varbūt vēl kaitinošāks kā David Brent no The Office, un šeit nav neviena cita personāža, kas varētu skatītājam šķist simpātisks (Office tāds bija Martin Freeman atveidotais čalis). Faktiski visu pulveri seriāla veidotāji izšauj pirmajās divās sērijās - ar Liam Neeson un Johnny Depp iesaistīšanu, un pāris pirmajās reizēs nostrādā arī saspēle starp Warwick un Merchant/Gervais, kuri arī šeit atveido sevi pašu. Bet jo tālāk - jo trakāk, arvien vairāk seriāls sastāv no tādām ainām, kurās tu tikai jūties neērti personāžu vietā, bet par smiešanos pat nedomā.
Tā visa rezultātā manī arvien vairāk stiprinās pārliecība, ka Gervais un Merchant sevi ir izsmēluši - viņiem bija divi lieliski seriāli, bet visa turpmākā darbība (jo īpaši Gervais karjera Holivudā) ir tikai grimšana arvien dziļāk un dziļāk. Idejas viņiem joprojām ir labas, taču realizācija vairāk nekā vienkārši pieklibo.
2012-08-28
comments powered by Disqus