Dizzy Up The Girl
music — USA — 1998

6.5
Fanot par Goo Goo Dolls, cik es nojaušu, nav labs stils. Tāpēc es arī nefanoju. Vai arī es nefanoju par šo grupu neatkarīgi no tā, labs vai slikts stils tas būtu.
Šīs grupas "firmas" dziesmu tu, protams, zini. To pašu, kura bija filmā "City of Angels" - balāde Iris neapšaubāmi kļuvusi par vienīgo iemeslu, kura dēļ daudzi pazīst šo grupu. Un pēc šis dziesmas var spriest, ka Goo Goo Dolls ir kaut kas līdzīgs Eltonam Džonam, Ronanam Kītingam vai vēl kaut kam iz tās pašas operas.
Patiesībā tā gluži nav, lai gan teikt, ka šī dziesma nepavisam nebūtu grupai tipiska, es vismaz neuzdrīkstētos. Pretējā gadījumā tai tipiska nav arī ievadošā "Dizzy", mierīgā "Blue Balloon" (kas patiesībā varētu tikt nosaukta par "Iris Volume 2") un vai akustiskā "Accoustic #3".
Kā var uzzināt interneta masu medijos par šo grupu, tikai līdz ar Dizzy up the Girl grupa zaudēja savu andergraunda statusu un iegāja meinstrīmā, lai gan es vismaz nevaru saprast, ko viņi underground aprindās darīja in the first place - vismaz viņu dziesmas ir tik lielā mērā piemērotas MTV auditorijai, ka nevaru noticēt, ka iepriekš viņi būtu darījuši kaut ko gluži citādu nekā šajā ierakstā. Dažas dziesmas, piem., "Extra Pale" gan ir labas, to es nenoliedzu, tās varētu iederēties kādas jauniešu auditorijai pamatā paredzētas filmas skaņu celiņā, bet kaut kur augstāk es tās gan neizvietotu. Melodijas te ir, ģitāras te ir, Džonam Rezņikam balss ir, bet... uguntiņas nav... odziņas nav... pāris reizes noklausies un iesvied iekš Recycle Bin.
2007-07-03
comments powered by Disqus