La musique de Furia
music — UK — 2000

7.0
Interesanti, ka ar Braiena Meja ierakstiem ir viena populāra neskaidrība - līdzās Queen ģitāristam Brian May savulaik darbojās arī austrāliešu filmu mūzikas autors Brian May, kas bieži ir novedis pie tā, ka viens vai otrs tā otrā Meja ieraksts tiek uzskatīts par pirmā garadarbu (protams, ne jau īstās profesionāļu aprindās, bet arī Allmusic Guide ar šo lietu grēko). Taču tieši šis ir tas ieraksts, kurā skaņu celiņu stipri nezināmai filmai patiešām ir veidojis tas Braiens Mejs, kas čirkainais Red Special ģitāras īpašnieks. Nav gan tā, ka to klausoties tu varētu nojaust, ka tas ir tieši šis Mejs, jo šis skaņu celiņš nav rokmūzikas stilā ieturēts, un Red Special šeit tu diez vai saklausīsi. Tāpat kā tu pārāk bieži nedzirdēsi Meju dziedam, jo gandrīz visas šī ieraksta kompozīcijas ir instrumentālas (kopā to ir vesela 21).
Muzikāli tā ir tipiska filmu mūzika - pietiekoši skaista, ne pārāk uzmācīga, caurausta ar dialogiem franču valodā. Īsti pat nav man ko par to teikt. Īstenībā jau forši, ka šajā ierakstā Mejs nav domājis par to, kā pārdot kaut kādu mēslu divdesmit pirmā gadsimta tīņiem, bet pievērsies kaut kam tādam, kas viņam patiešām patīk. Vienīgi bez filmas šī mūzika mani kaut kā īpaši neieintriģē - pārāk maz šeit ir pilnvērtīgu dziesmu, pārāk daudz - noskaņas gabalu. Droši vien, ja es būtu redzējis pašu filmu, tas būtu savādāk. Nez, vai tā ir galīgs mēsls vai nav? Patiesību sakot - vienalga.
Vispār sanāk, ka tagad, kad esmu tā nopietnāk par šo lietu padomājis, jāsecina, ka uz Meja solo karjeru un tās ierakstu kvalitāti raugos pilnīgi savādāk kā agrāk - droši vien viņa labākais solo darbs ir "Starfleet Project", tad seko "Furia", tad - "Back to the light" un pēdējais - "Another World". Bija laiks, kad "Back to the light" uzskatīju par gandrīz šedevru, bet "Project" un "Furia" neklausījos nemaz. Tā paiet pasaules godība.
2008-02-28
comments powered by Disqus