SuperHeavy
music — UK — 2011

5.5
Jaunais projekts ar Mika Džegera līdzdalību "SuperHeavy" ir visai īpatnējs muzikāls kolektīvs, kura daiļradē saplūst kopā dažādi muzikāli stili, ieskaitot tipiskas (ne pārāk veiksmīgas gan) Rolling Stones stila balādes, Bolivudas mūzikas elementus, ko kolektīvam pienes A.R.Rahman un regeja ritmus, par kuriem atbildīgs Boba Mārlija dēls Demiens. Nezinu, vai kolektīvā iesaistītajiem cilvēkiem (cik saprotu, apvienības garīgais tēvs ir Deivs Stjuarts no Eurythmics) bija doma, ka dažādu stilu izpildītāji apvienojoties un radot kopīgi mūziku, spēs pārkāpt kaut kādas kultūru robežas un radīt kaut ko īpašu no mākslinieciskā viedokļa, vai arī kāds saskatīja visā šajā pasākumā kādu grandiozu komerciālo potenciālu, bet tā vien izskatās, ka kopumā šis ieraksts ir bijis izgāšanās visās frontēs. Ok, komerciāli varbūt rādītāji nav tie sliktākie - 13.vieta Lielbritānijā, 26.ASV un pirmā vieta Nīderlandē, Grieķijā un Austrijā, taču pirmais singls nebija izcili veiksmīgs, kritiķi par šo ierakstu izsakās visai vīpsnājoši un man ir grūti iedomāties, ka šis projekts varētu ilgtermiņā sasniegt kaut ko diži grandiozāku.
Kas šajā albumā nevaid labi? Pirmkārt, tas neizklausās pēc albuma, bet pēc dažādu izpildītāju skaņdarbu izlases. Vai tavuprāt "I Can`t Take it no More" un "World Keeps Turning" ir viena izpildītāja ierakstītas kompozīcijas un vai tām būtu jāatrodas vienā ierakstā? Līdz ar to faktiski sanāk, ka katrā dziesmā uzspīd cits šīs grupas dalībnieks, visai minimāli nodrošinot mijiedarbību starp šeit sastopamajiem mūzikas stiliem. It kā man ir sajūta, ka grupas dalībniekiem tā ieraksta procesā bija jautri, bet man kā klausītājam šī jautrība nepielīp un tas neizklausās sevišķi aktuāli. Protams, varu tikai papriecāties par to, ka Mikam Džegeram joprojām ir ļoti spēcīga rīkle un ka viņš šeit neizklausās pēc veca vīra, bet vienlaikus man ne pārāk patīk, kad viņš pārmērīgi iet līdzās laikam kā piemēram dziesmā "Energy", kurā viņš repo.
Tomēr nenoliedzami no visiem šī ansambļa dalībniekiem man visvairāk nepatīk jaunā dziedātāja Džosa Stouna, kura izklausās izkāpusi no Eiropas Hitu radio repertuāra. Iespējams, ka teorijā viss šis pasākums kādam šķita ļoti perspektīvs, taču gala rezultāts ir tāls no tāda, lai man gribētos sekot tam, vai "SuperHeavy" savu darbību turpinās vai arī uzreiz pēc šī ieraksta iznīks.
2011-10-25
comments powered by Disqus