Juristu ētika

2007-08-17

Ieraudzīju one.lv zemāk redzamo banneri un tas man uzreiz atgādināja, ka Lienčai juristu ētikā tika skaidrots, kas ir un kas nav pieņemams, juristiem reklamējoties. Ignorēsim to, ka viņi bannerī (par kuru noteikti maksā pamatīgu piķi) nav spējīgi dažu rindiņu tekstā nepieļaut kļūdas latviešu valodā (kā mani tas kaitina!), bet sauklis "Jebkura lieta ir risināma", manuprāt, attiecībā uz juristiem ir izteikti neētisks. It īpaši ņemot vērā to, ka daudzas lietas NAV risināmas, ja ar to tiek domātas likumīgi pieņemamas metodes - liecinieku iebiedēšana, pāris bīstamu cilvēku novākšana un iekšlietu ministra piekukuļošana, protams, ir lietas risināšana, bet diez vai to varētu tā oficiāli saukt.
Skatos viņu mājaslapu.
Sākam ņirgāties par aprakstošo tekstu:
"Juridiskais birojs "INLAT PLUS" no sava izveidošanās brīža 1996.gadā ir viena no visaktīvākajām un pazīstamākajām kompānijām, kas darbojas Latvijas Republikas juridisko pakalpojumu tirgū." -> interesanti, kādā veidā savā izveidošanās brīdī firma varēja būt visaktīvākā un pazīstamākā?
"Kompānijas sniegto juridisko pakalpojumu apjomi un veidi atbilst klientu (juridisko un fizisko personu) visizmeklētākajām prasībām." -> kas, pie joda, ir juridiskā pakalpojuma apjoms? Un kādas var būt juridisko pakalpojumu klientu izmeklētākās prasības? Sekss akvārijā?
Bet dīvainākais ir viens - mājaslapa viņiem latviešu valodā ir iztulkota salīdzinoši kvalitatīvi (dīvainās frāzes krieviski ir tikpat dīvainas kā latviski), nav tur ne Bilat analfabētisma vai dīvainās rakstības manieres, kas bija tam aizdomīgajam tūrisma operatoram, kura nosaukumu esmu aizmirsis.
Tikai nesaprotu, kāpēc viņi nevarēja parūpēties par pareizrakstību nieka bannerī?