Jaunumi no Diskonta

2007-08-20

Neatceros, kad pēdējo reizi atsaucos blogā uz šo savlaik ģeniālo sviesta apvienību, bet šoreiz man kā kādreizējam regulāram žurnāla NEXT rakstu pārpublicētajam Delfos nekas cits neatliek, kā pārpublicēt šo Pīrsninga Brosnana iesūtīto tekstu:


Telegigants Nokia sadarbībā ar Latvijas Zobārstu Asociāciju uzsācis darbu pie jauna, inovatīva produkta "Jēzus-6" (ja atceramies, tad "Jēzus-5" bija ziepes) - zobu kronīšiem un protēzēm ar iebūvētiem komunikācijas līdzekļiem, kurus iespējams paplašināt līdz bezgalībai ar dažādiem papildus moduļiem.

DiskontsNEXT apskatnieks šim rakstam izvēlējās divus, viņaprāt interesantus papildmoduļus - "Nevainības.Mūris.2.0.RC" un "Vesels.Ēdis.1.7.8". Par ko tad ir šis stāsts?

Nevainības.Mūris.2.0.RC



Pamatā sieviešu auditorijai pozicionēts papildus modulis, kas orientēts uz dzimumsatiksmes regulēšanu, palīdzot novērst nesankcionētu vaginālo dzimumaktu uzsākšanu. Moduļa izstrādātāji piedāvā arī paplašinājumu ānusa drošībai, taču apskatnieks šoreiz atturējās no praktiskiem eksperimentiem.

Risinājuma pamatā ir attiecīgajā vietā implantēti datu devēji, kas komunicē ar zobu protēzē iebūvēto skaitļotāju (ESM). Kad ESM konstatē ielaušanos erogēnajā vietā, lietotājs par to tiek informēts ar ausī implantēta neliela skaļrunīša palīdzību: "Konstatēta svešķermeņa ielaušanās erogēnajā zonā. Vai šis dzimumakts ir labprātīgs? y/n". Ja lietotājs apstiprina, ka akts notiek labprātīgi, sistēma atļauj turpināt iesākto darbību. Ja lietotājs noliedz pasākuma labprātīgo izcelsmi, sistēma automātiski izsauc operatīvos dienestus, kā arī pielieto elektrošoku pret uzbrucēju.

Lietāja rīcībā ir plašas konfigurēšanas iespējas caur Bluetooth, kas ļauj mainīt operatīvo dienestu tālruņu numurus, nodefinēt erogēnās zonas lietotājus, kuru iekļūšanai nav nepieciešama turpmāka autorizācija, iespējams definēt t.s. melno sarakstu. Papildus tam, iespējama erogēnās zonās lietotāju autorizācija, izmantojot elektronisko parakstu.

Izklaides industrijas pārstāves var izvēlētie PRO versiju, kas sniedz iespēju definēt izcenojumus un automātisko rēķinu izsūtīšanu pa pastu.

Vērtējums: (labi, bet autoram nenoderēja)


Vesels.Ēdis.1.7.8



Modulis paredzēts barības vada regulēšanai un ir piemērots visplašākajai auditorijai. Šoreiz autors veica arī prakstiskus moduļa izmantošanas eksperimentus.

Eksperimenta gaitā, DiskontsNEXT apskatnieks izvēlējās šādu funkciju pielietojumu:

- pretinde
- kaloriju lūkotājs
- drošā promille

Pretinde



Kā eksperimenta materiālus izmantojām ciankāliju. Iedzerot ciankāliju, ausī iebūvētais skaļrunis maigā sievietes balsī paziņoja: "Mutē konstatēta ar dzīvību nesavietojama viela. Vai tās ieņemšana notiek labprātīgi? y/n". Apskatnieks izvēlējās opciju "n". Balss turpināja: "Palīdzības dienesta numurs nav definēts. Notiek sistēmas attīrīšana" un zarnu traktā iebūvētie receptori izraisīja tūlītēju vemšanu. Kā stāstīja sistēmas autori, ir būtiski noskaņot moduli uzreiz pēc tā uzstādīšanas, pretējā gadījumā palīdzības dienesta ierašanās var tikt kavēta.

Kaloriju lūkotājs



Šī funkcija ļauj uzstādīt maksimālo pieļaujamo uzņemamo kaloriju skaitu noteiktā laika posmā. Pārsniedzot šo limitu, tiek bloķēts barības vads un izraisītas kuņģa spazmas, kas rijīgajam lietotājam liek pārdomāt par ēdiena ievadīšanas lietderīgumu.

Drošā promille



Līdzīgi kā Kaloriju lūkotājam, šī funkcija kontrolē alkohola patēriņu. Šī raksta autors nodrošināja savu auto ar aptieciņu, ugunsdzēšamo aparātu un trisjstūri, noregulēja "Drošo promilli" uz 0.49 un veselu mēnesi katru vakaru kaitināja Ceļu policijas posteņus un tie nevienā gadījumā nekonstatēja 0.5 promilles.

Vērtējums: (izcils produkts, plašs pielietojums)