Story of the week

2007-08-29

Atklāju jaunu rubriku lapā: nedēļas aktuālais stāsts, tobiš katru nedēļu tev, manu dārgo lasītāj, piedāvāju iepazīties ar kādu no saviem visai daudzajiem stāstiem, kas tapuši pēdējo 8-9 gadu laikā (pēdējos gados gan arvien mazāk).


Tu jautāsi: kur te prikols? Tos stāstus tak visus visu laiku var atrast lapas augšpusē sadaļā "Stāst"! Un tev būs pilnīga taisnība, taču, taču - viena lieta ir, ka tev piedāvā milzīgu sarakstu, bet cita, ka atlasa no tā vienu elementu un vēl paskaidro, kas tas ir un ar ko to ēd.

Tātad: pirmais nedēļas stāsts: Kas malku skaldīs un kas pār citiem valdīs.

Mazliet par šo stāstu: stāsts vēsta par kādreizējo Ķīmijas studentu salidojumu, kurā ieradies stāsta galvenais varonis Cirtis, kura nesaudzīgajām acīm lasītājs iepazīst viņa bijušos kursabiedrus (vairumam kuru ir diezgan dīvaini vārdi). Stāsta nosaukuma nozīme: atvērto nākotnes iespēju apliecinājums. Un papildu, protams, manuprāt, labi skan.
Stāsta tematika patiesībā ir maksimāli triviāla, kaut kas līdzvērtīgs varētu būt Mielava "Tu saviļņoji mani", īsta sižeta stāstam nav. Drīzāk to varētu nosaukt par lasītāja iepazīstināšanu ar pamatīgu skaitu cilvēku, neko tālāk ar šiem cilvēkiem nedarot. Kaut kas līdzīgs iepazīšanās spēlei gadījumā, kad tu zini, ka citus šīs spēles dalībniekus tuvākajā laikā nesatiksi un kad tu vispār nesaproti, kam tas viss ir vajadzīgs.
Objektīvi sakot, šis nav viens no maniem labākajiem stāstiem un, izņemot nosaukumu, es ar to apmierināts neesmu.