Demakova - premjers? ROFL

2007-11-14

Ja kādiem cilvēkiem patīkamas emocijas sagādāja tas, ka Helēna Demakova kādu laiciņu pildīja ārlietu ministra funkcijas, tad tagad viņiem ir patiesa iespēja priecāties pa nopietnam - nu jau mūsu Kultūras ministre ir kļuvusi arī par premjera vietas kandidāti!
no TVNET:

Patlaban premjera amatam tiek apspriesti pieci seši kandidāti no Tautas partijas (TP) vidus, šodien žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Aigars Kalvītis (TP). Pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru Kalvītis uzsvēra, ka jaunās valdības veidošanas process ir tikko sācies un primārais būs izvirzīto mērķu sasniegšana, un tikai pēc to definēšanās varētu lemt par konkrēto kandidātu šo mērķu sasniegšanai.
Premjers apstiprināja, ka starp kandidātiem ir jau līdz šim minētie - kultūras ministre Helēna Demakova, ārlietu ministrs Māris Riekstiņš, reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns un Rīgas domes deputāts Edmunds Krastiņš.

Starp citu, H.D. pat tiek pieminēta sarakstā kā pirmā, tas taču noteikti kaut ko liecina.
Protams, būtu patīkami, ka mums būtu tāda kulturāla ministru prezidente, kura jau astoņdesmitajos gados, kad par "Gaismas pili" neviens vēl nedomāja, strādāja Latvijas Nacionālajā bibliotēkā un kura vienlaikus demonstrē radikālāko karjeras izaugsmi Latvijas vēsturē - kā vēsta Ministru kabineta lapa, pirmos desmit savus profesionālās karjeras gadus Demakova bija apkopēja Ārzemju mākslas muzejā. Protams, nav labi ņirgāties par cilvēka pirmo darbavietu - bet vismaz mani interesē, kā tas notika, ka 1986.gadā apkopējai Helēnai Demakovai piedāvāja LNB kļūt par vecāko redaktori.
Kā tas notiek? "Jūs ar savu desmit gadu uzcītīgo darbu esat sevi apliecinājusi kā tik spējīgu apkopēju, ka mēs gribētu Jūs paņemt par galveno redaktori." Vai tā būtu iespējams?
Ja Kultūras ministri uzskata par pietiekami labu saimniecisko darboni, lai viņa kļūtu par premjeru - tad kāpēc ne?