Novēloti par Eirovīziju

2008-03-04

Es šoreiz nekomentēšu savu attieksmi tam, cik ļoti man patika viena vai otra dziesma, bet pievērsīšos tam, cik labas vai sliktas varētu būt Latvijas pārstāvju - Jūras Pirātu - perspektīvas lielajā Eirovīzijā.
Vispār jau es uzskatu, ka dziesmai, šovam, izpildītāju izskatam un nevienam citam faktoram izšķirošas nozīmes Eirovīzijas balsojumā nav un ka par uzvarētāju var kļūt jebkurš dalībnieks, jo uzvara Eirovīzijā faktiski ir 99% nejaušība.
Tomēr viens ir skaidrs - pirātiem iespējas uzvarēt Eirovīzijā ir daudz labākas, nekā tās būtu Andrim Ērglim. Kāpēc? Tāpēc ka lielajā Eirovīzijā vīrietis - solo dziedātājs uzvarēt mēdz pēdējā laikā ļoti reti. Pēdējais šāds sasniegums izdevās itālim Toto Cutugno 1990.gadā, kopš tā laika pie uzvarām tikušas vai nu grupas, vai nu dueti, vai vienatnē dziedošas sievietes, bet vientuļi vīrieši var iet bekot - pat ja viņi tā kustina kājas kā Dima Bilans :)
Līdz ar to no šī viedokļa, labi ka brauc pirāti. Protams, paliek jautājums, vai ir svarīgi, kādu rezultātu tava valsts uzrāda Eirovīzijā, un te es pat īsti nevaru atbildēt. Varbūt ir, varbūt nav.