Pa kuru laiku nosirmoja jūra

2008-03-06

Nē, patiesībā mani nemaz tik ļoti jūras nosirmošanas apstākļi neinteresē, bet mani moka viens jautājums: kādā veidā es palaidu garām, ka no Rīgas centra izzuda gandrīz visi datorveikali?
Vakar konstatēju, ka esmu nozaudējis savu 2Gb USB zibatmiņu, tad nu izlēmu kaut kur netālu no darba iegādāties jaunu. Aizgāju uz Barona ielas 636, tur kaut kā mani nepatīkami pārsteidza cenas - nez kāpēc tās izrādījās divreiz augstākas kā interneta veikalos. Labi, nekas, atliku uz šodienu.
Šodien pusdienas pārtraukumā devos pastaigāt pa "rajonu". Vispirms, atklāju, ka MA-1 vairs Lāčplēša ielā nav (jau kopš 2005.gada), tas pārcēlies prom no centra. Vēl savulaik zināju vienu veikalu Baznīcas ielā, tur arī no datoriem vairs ne miņas. Kopumā izstaigāju diezgan daudzus kvartālus un tā arī nevienam datorveikalam nejauši neuzdūros virsū.
Es saprotu, ka droši vien datortehnika Rīgas centru ir pametusi jau pirms vismaz pāris gadiem, bet tāpat jūtos nepatīkami pārsteigts. Nāksies tomēr atkal interneta veikalā pirkt.