Par Allmusic Guide albūmu aprakstiem

2008-04-07

Brīžiem mani pārņem sajūta, ka AMG, cik liels un prestižs resurss tas lai arī nebūtu, faktiski ir stipri mēslains interneta produkts kā recenziju interneta lapa. Kā vieta apskatīties mūziķu diskogrāfijas vai albūmu dziesmu sarakstu, tas ir normāls risinājums (lai arī Wiki bieži nav sliktāks variants), bet recenzijas...
Tas, ka reizēm turienes aprakstos iekļautas acīmredzamas kļūdas, un tas, ka katram pat pašam draņķīgākajam izpildītājam ir vismaz viens albūms uz 3-3.5 zvaigznītēm, tas vēl būtu piedodami. Bet vairāk par visu mani kaitina absolūts konsekvences trūkums viena izpildītāja albūmu aprakstu ietvaros.
Pirmkārt, tas attiecas uz zvaignīšu sistēmu. Tipiska parādība, ka albūmam iedotas 4 zvaigznītes un vienlaikus tas nosaukts par sliktu vai 2 - un tas nosaukts par labu. Otrs - kā tas var būt, ka piemēram, Rika Raita albūma "Broken China" aprakstā (4 zvaigznītes) pieminēts, ka pārējie divi viņa albūmi ir labāki, bet viens no tiem pārējiem recenzijā ir stipri vien nokritizēts (3 zvaigznītes), bet otrs nav vispār šajā saitā recenzēts (turklāt Zee ieraksts "Identity" ir oficiāli atzīts par absolūtu kaku, arī Raits pats to nenoliedz).
Plus gandrīz nekad AMG smagi neatļaujas kritizēt ierakstus, kas bijuši komerciāli veiksmīgi, līdz ar to daudz slavas vārdu izpildās gan tādi "šedevri" kā Alice Cooper albūms "Trash", gan Fila Kolinsa astoņdesmito gadu solo ieraksti, gan "labākie" Britnijas, Parisas Hiltones un tamlīdzīgo superzvaigžņu veikumi.