Ko prese raksta par parakstīšanos par Satversmes grozījumiem?

2008-04-09

Par:
Diena:

Tāpēc, ja neesat vēl parakstījušies, noteikti to izdarāt. Mērķis ir sasniedzams, taču laika ir maz. Tieši jūsu paraksts var būt izšķirošais.

Limbažu rajona Auseklis:
a vajadzīgā parakstu skaita nebūs, iespējams, tautas kalpi - Saeimas deputāti - varēs manipulēt: pilsoniskā sabiedrība viņiem uzticas, viņus atbalsta, tātad viss kārtībā un labāk nevar vēlēties.


Madonas laikraksts Stars:
Satversmes grozījumu pretinieki oponē ar dažādiem demagoģiskiem apgalvojumiem, bet kompetenti eksperti ir atzinuši, ka Saeimas atlaišana ir sarežģīts process, ko nevar virzīt šauri politiski grupējumi, kuri nav apmierināti ar vēlēšanu rezultātiem. Tādēļ runas par haosu valstī, kas iestāsies pēc šādu grozījumu pieņemšanas, ir absolūti nepamatotas.


Drīzāk par:
Latvijas Avīze - raksts ir drīzāk pozitīvi noskaņots, bet ar zināmu atturību.

Pret:
Neatkarīgā Rīta avīze

Tiesa, patlaban skeptiski vērtēta iespējamība, ka referendumā Satversmi tiešām grozīs, līdz ar to parlamentā vajadzēs diskutēt par alternatīvo projektu.
....
Pašreizējās grozījumu redakcijas pretinieku argumenti gan parakstīties gribētājus nav kavējuši.


No laikrakstiem, ko apskatījos, pozitīvu iespaidu atstāja Liepājas "Kurzemes vārds", Ventspils "Ventas balss" un vismaz daļēji - "Latvijas avīze". Kādā ziņā - pozitīvu iespaidu? Ar to, ka šie laikraksti tikai informē par statistiku tam, kā norit parakstu vākšana, bet nenodarbojas ar aģitāciju iz kategorijas "Ej parakstīties!" vai "Tikai idioti parakstās". Ja nu ir viena lieta, kas man nepatīk presē, tad tā ir aģitācija un diemžēl jāsecina, ka ar šo kaiti mūsu izdevumi sirgst diezgan pamatīgi.