Kā mēs uz Jūrmalu sestdien braucām

2008-04-21

Ja es būtu iepriekš redzējis šo TVNET ziņu, diez vai mēs būtu uz Jūrmalu sestdien braukuši. Bet Interneta mums mājās joprojām nav, turklāt TVNET es iegriežos stipri reti, bet Delfi par šo tēmu uzrakstīt neuzskatīja par vajadzīgu.
Īsi sakot - braucam mierīgi no centra puses uz Jūrmaleni un jau kādu gabaliņu pirms Rīgas lielajiem burtiem labajā ceļa pusē ievērojam dīvainu parādību - pa nomali pretējā braukšanas virzienā plūsmai braucošas mašīnas, diezgan lielā daudzumā. Ir arī tādas, kas pa šo nomali brauc atpakaļgaitā. Un tad sākas korķis. Tāds, ka maz neliekas. Turklāt nekur nekādas norādes par to, kas varētu būt pie vainas - avārija, remonts, vēl kas cits, un cik ilgi šis korķis varētu vilkties. Tad pēc kāda laika ir zīmes par ceļa sašaurinājumu (nav īsti skaidrs - uz vienu joslām vai divām). Bet faktiski visi turpina braukt pa trim joslām, jo nav skaidrs, kāpēc tad vajadzētu braukt vienā joslā. Braukt gan šeit nebūtu īstais vārds, jo no ātruma tur nav ne miņas, knapa vilkšanās labākajā gadījumā. Un tā mēs droši vien savas divas stundas nostāvējām, tikai pēc laba laika kļuva skaidrs, ka notiek kaut kādi Babītes viadukta remontdarbi, tad izbraukšana uz apvedceļa (kurš arī stipri interesantā veidā bija nobloķēts) un rezultātā brauciens no Rīgas līdz Kauguriem ilga gandrīz trīs stundas. Ar velosipēdu varētu tikt galā mazliet vairāk kā vienas stundas laikā.
Pēc visa šī pasākuma galvenais secinājums ir - apsveicu atbildīgās institūcijas (Satiksmes ministriju?) ar veiksmīgi tizli realizētu pasākumu. Kas viņiem būtu liedzis SAVLAICĪGI par šo pasākumu dabūt informāciju lielākajos LV ziņu portālos (publikācija sestdienas pusdienlaikā TVNETā, ka jau kopš paša rīta ir izveidojusies šī korķa situācija, nav īsti labākais variants) + pašā šosejas sākumā izlikt kaut kādus jēdzīgus (vai vismaz nejēdzīgus) paziņojumus par to, kas tevi gaida priekšā. Atceroties, kā Austrijā katra ceļa remonta gadījumā tev ik pēc pāris kilometriem ir izvietots liels smailijs ar norādi, cik ilgi vēl šis remonts ilgs, gribas teikt, ka mūsu satiksmes džekiem ir vēl daudz, kur augt.
Jā, un starp citu, lieliskajā LETA/TVNET ziņā taču arī varētu būt vairāk saturīgas informācijas nekā:

Šī posma apbraukšana notiek saskaņā ar satiksmes organizācijas shēmu apkārt Babītes viaduktam.