E-pakalpojumi - tā ir realitāte

2008-04-29

Latvijas valsts portālā www.latvija.lv, kā konstatēju, nule jau pieejami jau veseli 2 e-pakalpojumi. Protams, tas ir nedaudz mazāk nekā 26, kuriem pēc pēdējā Inas Gudeles solījuma vajadzēja būt pieejamiem šī gada martā, bet tas ir par vienu vairāk nekā februārī, kad iegriezos šajā lapā iepriekšējo reizi.
Protams, tā kā Gudeles kundze vairs nav ministre, tad likumsakarīgi jaunais ministrs, kas viņš lai arī nebūtu, varēs teikt, ka viņš šajā jautājumā nekādi atbildīgs nav un nav arīdzan neko solījis. Līdz ar to pat, ja latvija.lv pārējie 24 solītie e-pakalpojumi neparādīsies nekad, neviens gailis šajā sakarā pakaļ nedziedās.
Ar ko arī apsveicu e-lietu sekretariātu.
Tikām attiecībā uz jauno pakalpojumu - "Dokumentu pārbaude nederīgo dokumentu reģistrā" - pārbaudīju, vai gadījumā nav nederīga mana autovadītāja apliecība. Par laimi nekāds e-parasts šī brīnuma izmantošanai nav nepieciešams, līdz ar to arī vienkāršam puisim kā man ir iespēja šo pakalpojumu izmantot. Saņemtā atbilde: Nav ziņu par dokumenta nederīgumu, protams, sevišķi nepārliecina, bet vismaz kā tāds attiecīgais pakalpojums strādā. Protams, būtu vērts to pārbaudīt ar kādu patiešām nederīgu dokumentu, bet pa rokai šobrīd man tādu nav.