Pirmais Cinamon apmeklējums

2008-12-19

Vakar beidzot bijām dabā apskatīt, kāds tad īsti ir kino komplekss Cinamon iekš Alfas. Iepriekš blogos bija lasīts daudz negatīva, bet zināms jau, ka daudz jēdzīgāk ir pašam pārliecināties dabā nekā paļauties uz nepazīstamu cilvēku izteikumiem. Gājām uz Vicky Cristina Barcelona (filmas apraksts sekos). Pirmās atrakcijas radās, pasūtot biļetes Internetā. Tās gan radās Sergejam, nevis man, jo viņš bija tas, kas pasūtīja biļetes.
Kur tad bija problēma? Jau pēc sēdvietu izvēlēšanās, bet pirms maksājuma veikšanas lietotājs aizvēra pasūtījuma logu, jo bija norādījis kaut kur nepareizus datus. Loģiski būtu, ka šādā gadījumā pāris minūšu laikā atbrīvotos vietas, kuras viņš bija paredzējis izvēlēties, bet tā nenotika - tās kā bija atzīmētas kā rezervētas, tā tādas palika. Sergejs līdz ar to piezvanīja uz Cinamon, lai noskaidrotu, kā viņš tomēr varētu nopirkt biļetes uz attiecīgajām vietām, jo zināms, ka tajā kinoteātrī vēlams ir sēdēt iespējami tālāk no ekrāna. Sākumā sieviete bija šokēta, kad viņš pavēstīja, ka rezervējis biļetes Internetā, jo šāda pakalpojuma viņiem nemaz neesot. Tikai precizējums vārda "nopircis" veidā daudz maz noskaidroja situāciju. Taču neko līdzēt tāpat sieviete nevarēja, jo esot kaut kāda kļūda sistēmā vai tamlīdzīgi. Rezultātā nopirktas tika biļetes ceturtajā un nevis piektajā rindā.
Arī pašā kinoteātrī neiztika bez piedzīvojumiem. Interesanta ir pieeja ar to, ka biļešu kontrolieris ir viens uz visām zālēm un ka pārāk ātri pirms filmas sākuma (laikam - vairāk kā 15 min.) tevi nekur iekšā nelaiž un lūdz uzgaidīt. Tā kā mums bija šāda gaidīšana priekšā, Marina aizgāja nopirkt kaut kādus saldumus, taču arī tur bija ekstra - uzkārās kases dators, un tā restartēšanās dēļ viņa pazuda uz ilgāku laiku.
Beidzot varējām iet iekšā, bet izrādījās, ka mūsu izdruktājai biļetei nelasās svītru kods, un nelīdz arī tā simbolu satura ievadīšana sistēmā - džeki nočakarējās vairākas minūtes, līdz beigās paziņoja, ka vajadzēs vien kādam no mums aiziet un izņemt papīra formāta biļetes pie kases. Rezultātā kino zālē iegājām jau pēc uz biļetes norādītā sākuma laika, lai arī bijām ieradušies ļoti savlaicīgi.
Kas attiecas uz pašu zāli - tā patiešām ir šokējoši maza, vecajā labajā Kinogalerijā bija vairāk vietas. Un es varu tikai priecāties, ka mēs nesēdējām 1. vai 2. rindā - ekrāns no to skatu punkta ir acīmredzami izvietots pārāk augstu un skatīšanās varētu būt ļoti apgrūtināta.
Vēl var pieminēt, ka treileru laikā pirms filmas sākuma pamatīgi traucēja griestu apgaismojums, kā rezultātā uz ekrāna notiekošo saskatīt bija pagrūti.
Par dīvainajiem krēsliem neko sliktu neteikšu - mazliet dīvaini jau ir, ka tie šūpojas, bet mani tas vismaz netraumēja. Ā, un tas, ka attēls nebija diez ko labs, ar to es biju rēķinājies.
Ko var kopumā teikt? Cinamon ir tikai viena priekšrocība attiecībā pret Parex Plaza - bezmaksas autostāvvieta. Viss pārējais diezgan izteikti sako.