Ko labu dara rokmūzikas dinozauri 3.daļa

2009-03-13

Genesis - 2006.gadā grupa atjaunojās savā astoņdesmito gadu sastāvā ar trio Benkss, Kolinss, Razerfords, bet bez Geibriela un Heketa, devās tūrē. Par albumu bija runas, bet ne īpaši nopietnas, pēdējā laikā šajā

sakarā nekas nav dzirdēts. Bija arī baumas par pilnā sastāva apvienošanos, bet tās nematerializējās. Katrā gadījumā mani Genesis interesētu TIKAI pie nosacījuma, ka tur būtu Hekets un Geibriels.


John Lennon - kopš 1980.gada Lenons ir konstanti miris.

King Crimson - patlaban grupas sastāvā ietilpst Frips, Belju, Masteloto, Levins un Geivins Harisons. Pēdējā studijas plate iznākusi 2003.gadā. 2009.gadā bija paredzēta tūre pa ASV rietumiem, taču patlaban izskatās, ka tā varētu nenotikt. Kas būs tālāk - grūti teikt.

Paul McCartney - Makka nekur nav pazudis, un vēl tikai 2007.gadā izdeva "Memory Almost Full", bet 2008.gadā - svaigāko "The Fireman" plati. Domājams, ka tik ilgi, cik viņš būs dzīvs, Makka turpinās koncertēt un izdot jaunas plates.

Stevie Wonder - pa lielam viņa karjera, manuprāt, norietēja vēl astoņdesmitajos, taču pazudis viņš nekur nav, pēdējā plate viņam iznāca 2005.gadā, uzstāties viņš turpina, un gan jau būs arī kāda jauna plate.

Alice Cooper - 2008.gadā izdeva savu 25. studijas plati "Along Came a Spider", kura ASV čārtos sasniedza labāo pozīciju kopš "Hey Stoopid", salīdzinoši nesen bija arī ar koncertu Rīgā, šogad viņam paredzēta pamatīga tūre pa Krieviju.

Amon Duul II - dīvainā kārtā grupa joprojām pastāv, pēdējo plati (Manana) tā izdeva 2000.gadā, turpina arī koncertēt.

Allman Brothers Band - vispār jau tā nav brāļu Almanu grupa jau kopš 1971.gada un Dveina Almana nāves, bet grupa pēc gandrīz visus astoņdesmitos gadus ilgušas pauzes 1989.gadā atjaunojās un pastāv joprojām. Tajā joprojām ir trīs oriģinālsastāva dalībnieki - Gregs Almans, Bačs Traks un Džejs Johansons. Svaigāko studijas plati grupa izdeva 2003.gadā. Šogad grupa ar koncertu sēriju atzīmē savu 40 gadu jubileju. Par jaunu albumu neko neatrodu.

Bob Marley - miris.

Can - kaut kad aprīlī Rīgā uzstāsies Damo Suzuki (tā kā būšu Spānijā, es noteikti uz koncertu netikšu). Grupa, protams, sen vairs nepastāv, un neizskatās, ka grasītos tikt atjaunota.

Caravan - grupa svaigāko plati izdeva laikam 2003.gadā, bet patlaban izskatās, ka tai ir pienācis gals. Kā izlasīju grupas pusoficiālajā lapā, Jan Schelhaas esot pārvācies uz Skotiju, vairāki dalībnieki negribot vairs spēlēt koncertus un visādi citādi var pieņemt, ka Caravan tuvākajā laikā neko kopā nepasāks.

Crosby, Stills & Nash (& Young sometimes) - pirms pāris gadiem visi četri devās kopīgā tūrē, kopš pēdējās grupas studijas plates gan pagājuši jau 10 gadi, taču var ticēt, ka vismaz nepilnā sastāvā - kaut 2 no kvarteta - vēl kādu kopīgu ierakstu šie vīri radīs.

David Bowie - pēdējos gados Bovijs ir kļuvis diezgan neaktīvs, kopš 2003.gada Reality nav izdevis jaunas plates, kopš 2006.gada arī īpaši nekoncertē, arī nekas nav dzirdēts par jauna studijas albuma plāniem.

Deep Purple - faktiski jau labu laiku grupa ir pārvērtusies par veciem perdeļiem-naudas vācējiem no Austrumeiropas, taču, piem., 2003.gada "Bananas" man šķita tīri ok albums, 2005.g. "Rapture of the Deep" - mazāk.

Emerson, Lake & Palmer - nekas nav dzirdēts, ka šī grupa varētu apvienoties.

Electric Light Orchestra - bija laiks, kad grupa bija sadalījusies pat divos stipri neautentiskos sastāvos, bet kopš 2001.gada nepastāv neviena no tās reinkarnācijām. Ja būs interese, gan jau Džefs Linne atkal sastāvu kopā savāks.

Elton John - kā izskatās šogad šim plānots koncertēt kopā ar Biliju Džoelu, 2006.gadā viņš izdeva savu 29.studijas plati, pagaidām par 30.ierakstu nekas nav dzirdēts.

Eric Clapton - lai nu kurš, bet Kleptons rokas klēpī salicis nesēž, tā ka brīnums, ka jau kopš 2006.gada viņš nav nevienu plati izdevis. Šogad viņam paredzēta diezgan intensīva koncertēšana (tai skaitā - kopā ar Stīvu Vinvudu), kad gaidāms jauns ieraksts - neko neesmu atradis.

Gentle Giant - 2004.gadā četri grupas dalībnieki ierakstīja kopā trīs jaunas dziesmas priekš boxseta, bet 2008.gadā divi bijušie dalībnieki - ģitārists Gerijs Grīns un bundzinieks Malkolms Mortimors - izveidoja grupu Rentle Giant, kas izpildītu īstās grupas dziesmas, pagaidām gan bijis tikai 1 koncerts un nekas jauns nav dzirdēts.

George Harrison - diemžēl arī Džordžs ir miris.

Gong - kā jau tas raksturīgs grupām ar milzīgu un mainīgu dalībnieku sastāvu, Gong ir spējis izdzīvot līdz pat mūsdienām. Jāpiezīmē, ka Gong sastāvā arī patlaban ietilpst divi nozīmīgākie cilvēki - David Allen un Gilli Smith. 2007.g. izdota plate "Mothergong O Amsterdam". Kaut kad gaidāms jauns albums ar nosaukumu "Gong 2032" (patlaban prognozes ir uz septembri), būs arī tūre pa Lielbritāniju.

J.J. Cale - 2004.gada "To Tulsa and Back" ir svaigākais no viņa albumiem, ko esmu dzirdējis, bet Keils neguļ un izdevis pa šo laiku vēl vairākas plates, svaigākā - "Roll On" - klajā nākusi šī gada februārī, būs arī kārtējā tūre.

Jethro Tull - atbilstoši Wikipedia 2007.gadā JT rakstīja jaunas dziesmas studijā, bet līdz albumam lieta tā arī neaizgāja. Šogad tai paredzēta diezgan intensīva koncertēšana - tai skaitā gandrīz katrā Vācijas miestā, diemžēl īsti tuvu Rīgai viņi nebūs - lai gan 10.martā viņi pat uzstājās Minskā.

Led Zeppelin - līdz 2007.gada decembrim bija pieņemts uzskatīt, ka grupa ir mirusi, taču tad sekoja koncerts ar Bonama dēlu pie bungām, tālāk sekoja baumas par kopīgu tūri, tad Plānts noliedza savu dalību, Peidžs pavēstīja, ka varbūt būs cits dziedātājs. Ar ko tas viss beigsies - pagaidām nav skaidrs. Katrā gadījumā man jau negribētos, lai Peidžs + Džonss + Džeisons Bonams + kreiss vokālists būtu Led Zeppelin, bet ne jau mans viedoklis būs noteicošais :)

Lou Reed - Lū turpina darboties, 2007.gadā izdeva ambienta ierakstu (neesmu dzirdējis un nevēlos dzirdēt, turklāt tas esot slikts), arī koncertēt nav beidzis, svaigākais, ko no viņa varēja dzirdēt, bija sadarbība ar The Killers "Tranquilize".

Renaissance - pirms apmēram 10 gadiem grupa apvienojās, 2001.gadā izdeva albumu "Tuscany" un atkal izjuka (jāpiezīmē, ka sastāvs nebija īsti labs anyway).

Yes - 2008.gadā vajadzēja notikt tūrei par godu grupas 40 gadu jubilejai, taču Andersona veselības problēmu dēļ nekas nesanāca. Kāda tūre gan jau vēl būs, bet jaunu albumu gan visdrīzākais nebūs, jo pēdējās plates "Magnification" (2001.g.) pārdošanas rādītāji bija tik zemi, ka Andersons esot atteicies no turpmākiem ierakstīšanās plāniem.