Rīgas Dinamo vs Rīgas Dinamo

2009-03-17

Eh, kas būtu gan par PR akciju, gan par superīgu notikumu, ja uzrīkotu draudzības spēli starp "veco" un tagadējo Rīgas Dinamo. Protams, es apzinos, ka vecā Dinamo hokejisti nav gluži jaunos gados un vairums no viņiem sen vairs nespēlē, bet kas tas būtu par vienu pasākumu hokeja faniem (un domājams arī pašiem dalībniekiem).
Ignorējot pavisam gados vecos spēlētājus, "tā" Dinamo sastāvs varētu būt:
Vārtos: Irbe - Naumovs - Samoilovs
Aizsargi: Maticins - Grigorjevs; Ozoliņš - Sējējs; Čudinovs - Katlaps; Ignatjevs - Grundmanis
Uzbrucēji: Kerčs - Znaroks - Beļavskis; Pavlovs - Fanduļs - Panteļejevs; Boldaveško - Vītoliņš - Tomans; Opuļskis - Cipruss - Seņins
Protams, es apzinos, ka vairāki no šiem spēlētājiem (it īpaši Samoilovs, Tomans) jau sen ir kārušas slidas vadzī, kamēr divi - Naumovs un Cipruss - spēlē arī jaunajā Dinamo, bet patiesībā no sastāva, kas spēlēja Dinamo (nevis tikai vēlāk "Starā" vai "Pārdaugavā", bet iepriekš, piem., "Latvijas bērzā") neko diži vairāk izveidot nav iespējams - būtu jau nedaudz šīzīgi likt pretī tagadnes sastāvam, piem., Beresņevu vai Balderi.
Un jā - es apzinos, ka šis sastāvs faktiski gandrīz ne ar ko neatšķiras no deviņdesmito gadu vidus Latvijas izlases. Ja varētu iekļaut arī "Stara" un "Pārdaugavas" hokejistus, sarakstu, protams, varētu papilidināt ar Tambijevu, Ignatoviču, Semjonovu, Skrastiņu, Hromčenko, Laviņu, Kupaku, Skudru, Ziņķovu, utt.